Sosyal Medya

Dünya

Litvanya Rusya'nın politikalarından endişeli

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga, Rusya'nın Suriye, Kırım ve Ukrayna'daki politikalarının Baltık ülkelerinde tedirginlik yarattığını söyledi.



Litvanya Ankara Büyükelçisi Bruzga, Rusya'nın Kırım, Ukrayna ve Suriye politikalarının Baltık ülkelerinde tedirginlik yarattığını söyledi.

Bruzga yaptığı açıklamada, Türkiye ile Litvanya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye'deki gelişmeler ve sığınmacı krizi ile Rusya'nın Kırım, Ukrayna ve Suriye politikalarının Baltık ülkelerinde yarattığı tedirginliği değerlendirdi.

Coğrafi olarak birbirine çok yakın olmasalar da Türkiye ve Litvanya'yı, işbirliği yapma konusundaki tutkuları, güvenlik ve istikrardan yana izledikleri politikalar ve NATO müttefiki olmaları ile Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) sürecinin yakınlaştırdığını belirten Bruzga, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara yaklaşımı dolayısıyla takdiri hak ettiğini kaydetti.

Bruzga, neredeyse üç milyona yakın sığınmacıya ev sahipliÄŸi yapan Türkiye’nin çok zorlu görevle karşı karşıya olduÄŸunu ifade ederek, "Halep’teki son durumu da göz önünde bulundurursak, ülkenizdeki sığınmacı sayısı daha da artacak. Türkiye, acı çeken komÅŸularına insani yaklaşımla yardım ediyor. Kalplerinizi ve evinizi açtınız. Onların ihtiyaçlarına paranızı, kaynaklarınızı sundunuz" diye konuÅŸtu.

RUSYA Ä°STÄ°KRARSIZLIK SEBEBÄ°

Bruzga, sığınmacı akınının ana nedeninin Suriye’deki siyasi istikrarsızlık olduÄŸunu vurguladı.

“Cenevre’deki görüşmelerin ertelenme nedeni, bazı ülkelerin savaşı durdurmayı istememeleri, yatıştırıcı olmak yerine durumu körüklemeleri” deÄŸerlendirmesinde bulunan Bruzga, Halep’teki son duruma bakıldığında, uluslararası kamuoyunun ateÅŸkes talep etmesine raÄŸmen Rusya’nın, Esed güçlerinin ve bölgede aktif diÄŸer unsurların eylemlerinin ölümleri ve göçü tetiklediÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.