Sosyal Medya

Güncel

0.07lik parti'den erken seçim çağrısı

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "Herkes aklını başına toplamalıdır" diyerek erken seçim çağrısında bulundu.



Terör örgütü IŞİD'le mücadelede Suudi Arabistan savaÅŸ uçaklarına hava üslerimizin açılması ve karadan operasyon tartışmalarını deÄŸerlendiren Demokratik Sol Parti (DSP) Genel BaÅŸkanı Önder Aksakal,"Herkes aklını başına toplamalıdır"diyerek erken seçim Ã§aÄŸrısında bulundu.

DSP Genel BaÅŸkanı Önder Aksakal, partisinin Antalya Ä°l BaÅŸkanlığı binasında yaptığı basın toplantısıyla, Suriye'ye yönelik hava ve kara operasyonları tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet tarihimizin en sıkıntılı süreçlerinden birinin yaÅŸandığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün hiç olmadığı kadar tehlike altında olduÄŸunu dile getiren Önder Aksakal, yurdun güneydoÄŸusunda tıpkı Cumhuriyet'in kuruluÅŸ yıllarında olduÄŸu gibi uluslararası emperyalizmin heveslerine hizmet eden, Türkiye topraklarının paylaşımına yönelik planların hız kesmeden devam ettiÄŸini söyledi. 

NÄ°YET, AYRI DEVLET YAPILANMASI

Sadece oy kaygısıyla bu bölgemizdeki hakim feodal yapıya teslim olunduğunu belirten Aksakal, onların her arzusunun koşulsuz yerine getirildiği, sadece iktidarını sürdürebilmek adına gerek toprak ağalarına, gerekse de cemaat liderlerine boyun eğilerek zavallı siyasetçiler profilinin halkın üzerine karabasan gibi çöktüğünü kaydetti.

Birinci Körfez savaşı için “bütün savaÅŸların anası olacak" diyen Saddam Hüseyin'in bugün maalesef haklı çıktığını anlatan Aksakal, güneydoÄŸuda yaÅŸadığımız kalkışmanın, önceki kalkışma niyetlerinden farklı bir amaç içermediÄŸi, açıkça ayrı bir devlet yapılanması niyeti taşıdığını kaydetti. 

Bugünkü savaşın, 1'inci Dünya Savaşı'nın devamı olduÄŸunu ifade eden Aksakal, “Herkes aklını başına toplamalıdır. DışiÅŸleri Bakanımızın memleketi Antalya'dan kendilerini uyarıyorum. Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu'nun son dönemlerine benzer bir manzarayı yaratan AKP hükümeti ve onun yönlendirici iradesi sadece kendi egolarının tatmini için bir faciaya ortam yaratmaktadır" dedi.

Aksakal, PKK terör örgütünü finanse eden, ona lojistik destek saÄŸlayan, askeri eÄŸitim veren Suriye ve Yunanistan iken, Yunanistan'ın yerini Rusya'nın aldığını söyledi. 

ARABÄ°STAN MÃœLTECÄ°LERÄ° ALSIN

Hükümetten bir çaÄŸrı yapmasını isteyen DSP Genel BaÅŸkanı, “Suudi Arabistan'ın Mina kentinde hacı adayları için kurulmuÅŸ 100 bin kiÅŸilik çadır kentine sığınmacıların alınmasını saÄŸlamaktır. Öyle laf olsun diye kuru kuruya teröre karşı müttefiklik kabul edilemez. Aksi durum dediklerimizin ispatıdır" dedi.

Hükümete seçim barajını ortadan kaldıracak çalışmayı Meclis'e getirmesi çağrısında da bulunan Aksakal, seçim kanunundaki bu değişikliğin geçerli olmasını sağlayacak bir geçici maddeyi de Anayasa'ya ekleyerek erken seçim kararı alınması gerektiğini söyledi.

Aksakal, meclisteki muhalefet partilerinin Türkiye'ye ilişkin bir kaygısı olmadığını da dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.