Sosyal Medya

YaÅŸam

Sur mağdurlarına kamu istihdamı

Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinin "yüzde 95'inin temizlendiğini" söyleyen Diyarbakır Valisi Aksoy Sur, Sur'u terk eden her aileden birinin, toplamda 3 bin kişinin kamuda istihdam edileceğini söyledi.



Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 11 Kasım’dan bu yana devam eden sokaÄŸa çıkma yasağı ve operasyonları deÄŸerlendiren Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ilçede 185 barikat ile 178 el yapımı patlayıcının imha edildiÄŸini, yedi hendeÄŸin kapatıldığını söyledi. Sivil ölümlerin yaÅŸanmaması için sokaÄŸa çıkma yasağının konduÄŸunu söyleyen Aksoy, yasağın kalkmasını en çok kendisinin istediÄŸini kaydetti.

3 bin kiÅŸiye iÅŸ

Sur’dan göç etmek durumda kalan ailelere pozitif ayrımcılık uygulanacağını da belirten Vali Aksoy, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Ä°ÅžKUR üzerinden bir proje çalışması yaptıklarını ve Sur’dan ayrılan her bir aileden 1 kiÅŸiyi istihdam etmeyi planladıklarını da açıklayarak 3 bine yakın Sur maÄŸdurunun kamu kurumlarında istihdam edileceÄŸini söyledi.

6 Mahalleden 24 bin göç

6 mahallede 24 bin insanın göç ettiÄŸini belirten Aksoy, yasaklı ve çatışmalı bölgede halen bin ile 2 bin arasında sivilin yaÅŸadığını kaydederek, “Ä°nsanların gıda ihtiyacını karşılamak için Sur Kaymakamlığımız muhtarlar aracılığıyla unlara 10 bin ekmek ve 2 bin 100 koli gıda paketi dağıttı” dedi.

11 milyon yardım

Evlerini terk eden ailelere kira desteÄŸinde bulunduklarını vurgulayan Vali Aksoy, “VatandaÅŸların ihtiyaçlarının en aza indirilmesi için her aileye 1 bin lira nakdi yardım yapıyoruz. Aralık ve Ocak ayları içerisinde 5 bin aileye 7 milyon 700 bin lira para yardımı yapıldı. Gidecek yeri olmayan 500 kiÅŸiyi otellere yerleÅŸtirdik. Bin 138 esnaf 3 milyon 264 bin lira nakdi yardım yaptık. Bunun yanı sıra Vakıflar Bölge Müdürlüğü maÄŸdur vatandaÅŸlara 4 bin koli gıda, Kızılay 750 koli gıda ve 750 battaniye dağıttı. Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı ise 9 bin koli gıda paketi ve 900 battaniye yardımı yaptı” diye konuÅŸtu.

Sosyal ve psikolojik sorunlar için tespit çalışması başladı

Evlerini terk eden ailelerin sosyal ve psikolojik sorunların çözümü için çalışma baÅŸlattıklarını anlatan Vali Aksoy, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve il Müdürlüğümüzün görevlendirdiÄŸi 60 kiÅŸilik ekip sahaya indi. Hane hane gezip sorunlarını tespit ediyor. Åžimdiye kadar 16 bin 321 kiÅŸiye ulaşıldı. Ziyaret edilen evlerde okul çağında olup ta eÄŸitime devam etmeyen çocuklar okula kazandırılıyor. Hamile kadın ve aşı olması gereken çocukların takibi yapıyoruz” diye konuÅŸtu.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.