Sosyal Medya

Dünya

Rusya: Ateşkes Sağlansa da Suriye'deki Operasyonlarımız Devam Edecek

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Suriye'de ateşkes sağlansa da Rusya’nın bu ülkedeki hava operasyonlarına devam edeceğini açıkladı.



Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Suriye'de ateÅŸkes saÄŸlansa da Rusya’nın bu ülkedeki hava operasyonlarına devam edeceÄŸini açıkladı.
 
Alman Der Spiegel dergisine konuÅŸan Gatilov, Suriye’de terörist gruplarla mücadele ettiklerini iddia etti. Gatilov, "IŞİD, El Nusra Cephesi ve diÄŸer El Kaide baÄŸlantılı terörist gruplarla mücadele ediyoruz. Bu nedenle Suriye'de ateÅŸkes saÄŸlansa bile terörist gruplara yönelik operasyonlarımız devam edecek. AteÅŸkes teröristler için deÄŸil müzakere sürecinin baÅŸlamasını gerçekten isteyenler için geçerli olacak." dedi.
 
“ESED, ZAMANINDA REFORMLAR YAPSAYDI GERGÄ°NLİĞİ ÖNLERDÄ°”
 
Suriye yönetiminin çok hataları olduÄŸunu dile getiren Gatilov, bunun da dış güçlerin müdahil olmasına neden olduÄŸunu söyledi. Gatilov, “BeÅŸÅŸar Esed, zamanında demokratik reformları yapsaydı gerginliÄŸi önleyebilirdi. Bu eksikliler çatışmaları ÅŸiddetlendirdi. Bu teröristlerin dikkatini çekti ve onlara kaynak ortamı oluÅŸturdu.” diye konuÅŸtu.
 
“ESED GÄ°DERSE SURÄ°YE DAÄžILIR”
 
Amerika’nın kendilerine Suriye’yi yönetecek kiÅŸiyi beraber seçme teklifi sunduÄŸunu iddia eden Gatilov, “Biz bu tür iÅŸlerle hiç uÄŸraÅŸmadık. Buna Suriyeliler karar vermeli. EÄŸer Esed gitseydi, Suriye tamamen dağılırdı. Amerika’da olaya bu ÅŸekilde bakıyor.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.