Sosyal Medya

Güncel

Ruslar yine hastane ve okul bombaladı: 14 ölü

Rusya'nın Azez'deki saldırıları sırasında çocuk hastanesi yakınlarına da iki füze düştü



Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin denetiminde olan Azez ilçesine 10 hava saldırısı gerçekleştirdiği ve ilçedeki çocuk hastanesi yakınlarına da iki füzenin düştüğü bildirildi. İlk belirlemelere göre 14 kişi hayatını kaybetti.Azez'deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rus jetlerinin Halep'in kuzeyindeki yönetim karşıtlarının kontrolündeki Azez ilçesine 10 hava saldırısı gerçekleştirdi.

 

Sabah saatlerinde Rus uçakları, Kilis’in karşısındaki Halep’in Azez ilçesine hava saldırısı düzenledi. Hastane ve okul bahçesine düzenlenen hava saldırısında içlerinde kadın ve çocukların bulunduÄŸu 15 yaralı Kilis Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı.

YARALILAR KÄ°LÄ°S'TE

Kilis’e yaralıların geliÅŸi sürerken, 14 sivilin de öldüğü bildirildi. Öte yandan, Türkiye Suriye sınırındaki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda, hareketlilik sürüyor. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda ambulans Suriye tarafına gönderildi. Aralarında yoÄŸun bakım ambulanslarının da bulunduÄŸu çok sayıda araç, bombardımanda yaralanan Suriyelileri, Kilis’teki hastanelere taşıyor.

Rus savaş uçaklarının, PYD ile rejim muhaliflerinin bulunduğu cephe hatlarına saldırdığına değinen kaynaklar, ilçe merkezindeki çocuk ve kadın doğum hastanesinin yakınlarına iki füzeninin düştüğünü, olayda sadece maddi hasarın meydana geldiğini kaydetti.

Ayrıca, ilçenin doğusunda IŞİD'in kontrolünde olan bölgelere milliyeti belli olmayan uçakların saldırdığına da işaret eden kaynaklar, hedef alınan yerlerden dumanların yükseldiğini ifade etti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.