Sosyal Medya

Güncel

'Ruhani Ankara'yı ziyaret edecek'

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin gelecek aylarda İran-Türkiye 3. Stratejik toplantısı için Ankara’yı ziyaret edeceğini söyledi.



İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alireeza Bikdeli Görevinin sona ermesi nedeniyle veda resepsiyonu verdi.

Bikdeli, sohbeti sırasında yaptığı açıklamada, Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Asya ve Pasifik'ten Sorumlu Bakan Yardımcısı Ä°brahim Rahimpur’un, hafta içinde DışiÅŸleri Bakanlığı'nda temaslarda bulunduÄŸunu belirterek, Türkiye DışiÅŸleri Bakanlığı MüsteÅŸarı Feridun SinirlioÄŸlu ile Rahimpur baÅŸkanlığında yapılan heyetler arası toplantılarda, 2016 ziyaret programları üzerinde de mutabakata varıldığını ifade etti.

Bikdeli varılan mutabıkat çerçevesinde 2016 yılının ilk yarısında BaÅŸbakan DavutoÄŸlu’nın Ä°ran’ı, DışiÅŸleri Bakanı Mohammad Cevad Zarif’in Türkiye’yi ziyaret edeceklerini bildirdi.

Bikdeli, CumhurbaÅŸkanı Ruhani’nin 3. Türkiye-Ä°ran Stratejik oturumu için Ankara’yı ziyaret edeceÄŸini ayrıca bu süre içinde bazı ekonomik ziyaretlerin de gerçekleÅŸeceÄŸini bildirdi.

Bikdeli, "Yaptırımların olduğu dönemde bile 23 milyar dolar bir ticaret hacmini tecrübe ettik. 35 milyar dolarlık ticaret hacmi ulaşılabilir bir rakamdır. Tahkim sonuçlandı. Bundan sonra enerji alanındaki işbirliğimiz hızlanarak devam edecek. Yaptırımlar döneminde Türkiye, İran halkının yanında yer aldı. Bunu unutmayacağız. Bir an önce harekete geçmeniz ve bu büyük pazarı rakiplerinize kaptırmamanız lazım" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.