Sosyal Medya

Dünya

Türkiye'den sonra Rusya harekete geçti

PYD, Rus savaş uçaklarının desteğiyle muhaliflerin kontrolünde yer alan Tel Rıfat ilçesine saldırıya geçtiği bildirildi.



Muhalif 55. birliÄŸin saha komutanlarından Mahmud Aleyto, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerinin Rusların  saÄŸladığı hava desteÄŸiyle Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat ilçesine saldırdığını  söyledi. 

''HER AN PYD'NİN KONTROLÜNE GEÇEBİLİR''

Söz konusu ilçeye yaklaÅŸan PYD güçleriyle ÅŸiddetli çatışmalarına  girdiÄŸini belirten Aleyto, "Rus uçakları, PYD güçlerinin ilerlemesi için muhalif  birliklerin olduÄŸu tüm cephe hatlarına yoÄŸun bir ÅŸekilde saldırıyor. EÄŸer ilçe  dışından bize takviye ve mühimmat gelmezse ilçe her an PYD'nin kontrolüne  geçebilir'' dedi. 

''RUSYA 1 GÃœNDE 35 HAVA SALDIRISI DÃœZENLEDÄ°''
 
Muhalifler birliklerin Rusların saÄŸladığı hava desteÄŸine raÄŸmen PYD  güçlerini ilçeye sokmayacaklarını dile getiren Aleyto, ''Rus uçakları bugün Tel  Rıfat'a 35 hava saldırısı düzenledi'' bilgisini paylaÅŸtı.
 
''Rus uçakları Tel Rıfat'a misket ve vakum bombasıyla saldırdı'' Bu arada Tel Rıfat'taki sivil savunma yetkilileri ise Rus savaÅŸ uçaklarının Tel Rıfat ilçesi ve çevresine ''misket ve vakum bombasıyla''  düzenlediÄŸi 35 hava saldırısında 5 sivilin yaÅŸamını yitirdiÄŸini belirtti.
 
Rus uçaklarının ilçede saÄŸlık merkezleri, çarşı, iÅŸyerleri, yardım  kuruluÅŸlarının depoları ile yerleÅŸim yerlerine yoÄŸun ÅŸekilde saldırdığının altını  Ã§izen yetkililer, ilçede kalan ailelerin yoÄŸun saldırılar nedeniyle güvenli  bölgelere gitmekte zorluk çektiÄŸini kaydetti.

Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.