Sosyal Medya

Güncel

'Namaz eğilerek büyümenin adıdır'

Batman'da 'Gözümüzün nuru namaz' programı kapsamında 'Namaz Yarenleri Etkinliği'ni başarıyla tamamlayarak namazı öğrenen 7-10 yaş arası yüzlerce kız ve erkek çocuğuna çeşitli hediyeler verildi.



Ä°LKHA'dan M.Fatih Akgün'ün haberine göre; Batman Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye dernekler tarafından yarıyıl tatilinde “Çocuklara namaz öğretme ve sevdirme” programı kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu yıl yapılan etkinlikte yaklaşık 500, 7-10 yaÅŸ arası kız ve erkek çocuÄŸu iÅŸtirak ederek namaz ile tanıştırıldı.

Bu kapsamda Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklerden Batman Hira-Der tarafından 7-10 yaÅŸ grubu namaz öğrenmiÅŸ olan kız ve erkek çocuklara yönelik “Gözümüzün nuru namaz” adlı bir program düzenlendi.

“Adım Yasin Hocam Aytaç Yolum Cennet Yolu”

Program öncesi Umut-Der Gıda Bankası önünde toplanan yaklaşık 500'e yakın kız ve erkek çocuÄŸu ellerinde; “Namaz EÄŸilerek Büyümenin Adıdır”, “Namaz Her Ä°yiliÄŸin Anahtarıdır”, “Namaz Cennetin Anahtarıdır”, “Adım Yasin Hocam Aytaç Yolum Cennet Yolu”, “Namazla Büyüyorum Cennete Gidiyorum” taşıdıkları pankartlarla etkinliÄŸin düzenlendiÄŸi salonuna kadar yürüdüler.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, sinevizyon gösterimi yapılarak ilahiler okundu.

Daha sonra bir konuÅŸma yapan Nisanur Dergisi yazarlarından Arzu Demir, namazın önemine deÄŸindi. Ä°nsanın var olma sebebinin Allah'a ibadet etmek ve kulluÄŸunu sadece O'na sergilemek olduÄŸunu söyleyen Demir, “Kulluk vazifesinin en ana unsuru da namazdır. Namaz çok mukaddes bir ibadettir. Namaz imanın alametidir, kalbin nuru, ruhun kuvveti, müminin miracıdır. Åžerefi yüksek farz bir görevdir. Bu önemli farzı yerine getirenler yüce Allah'ın pek büyük ikram ve ihsanlarına kavuÅŸacaklardır.” dedi.

“Ä°nsanı Allah'ın azabından kurtaracak en önemli ibadet namazdır”

Namazın insanı çirkin ve kötü amellerden alıkoyduÄŸunu belirten Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüce Rabbimizin emri olması namazı ikame etmemizin birinci sebebidir. Namazı kılmamızın ikinci sebebi ise Allah'ı hatırdan çıkarmamaktır. Namaz kılmanın bir diÄŸer sebebi de Allah ile yakınlaÅŸmanın en kısa yoludur. Bir diÄŸer sebebi de dinimizi ayakta tutmak ve kemale erdirmek içindir. Namaz dinin temeli olan imanın ve Ä°slam'ın ÅŸartlarını içine aldığı gibi bütün ibadetlerin de bileÅŸenidir. Kulun kıldığı namaz kiÅŸiyi çirkin ve kötü davranışlardan alıkoyar. Suyun kirleri temizlediÄŸi gibi namaz da günahları temizler. Ä°nsanı Allah'ın azabından kurtaracak en önemli ibadet namazdır.”

KonuÅŸmaların ardından skeç gösterimi yapılarak, ÅŸiirler okundu. Daha sonra namaz öğrenen çocuklar, salonda iki rekât şükür namazı kıldı. Yapılan duanın ardından “Namaz Yarenleri EtkinliÄŸi”ni baÅŸarıyla tamamlayarak namaz öğrenen 7-10 yaÅŸ grubu yaklaşık 500 kız ve erkek çocuÄŸa, hediye merasimi düzenlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.