Sosyal Medya

Güncel

Figen Yüksekdağ'ın 'polis silah çekti' iddiasına cevap

HDP, Figen Yüksekdağ'ın polis tarafından silah çekilerek aracının durdurulduğunu ileri sürdü, emniyet yalanladı.



Ä°stanbul Sultangazi'de HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Figen YüksekdaÄŸ'ın içinde bulunduÄŸu aracın polis tarafından, 'silah doÄŸrultularak durdurulduÄŸu' iddiası üzerine Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı.

USULÜNCE DURDURULDU, YÜKSEKDAĞ'I GÖRÜNCE BEKLETMEDEN BIRAKTILAR

Yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü yandaÅŸlarınca, 15 Åžubat 1999 tarihinde yakalanan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının bahane edilerek korsan gösteri yapılacağı ve bölgedeki güvenlik güçlerine EYP (el yapımı patlayıcı) ve silahla saldırı gerçekleÅŸtirileceÄŸi yönünde bilgiler edinilmiÅŸ, bu doÄŸrultuda bir dizi güvenlik tedbirleri uygulamaya konulmuÅŸtur. Bu kapsamda Sultangazi Ä°lçesi Gazi Polis Merkezi önünde araçlar üzerinde uygulama baÅŸlatılmıştır. Bu esnada uygulama noktasından hızla geçmeye çalışan bir araç usulünce durdurulmuÅŸ, aracın içerisinde HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Figen YüksekdaÄŸ'ın bulunduÄŸunun anlaşılması üzerine araç bekletilmeksizin gönderilmiÅŸtir" ifadelerine yer verildi.

TABANCI, EL YAPIMI PATLAYICI, MOLOTOF KOKTEYLİ ELE GEÇİRİLDİ

Açıklama şöyle devam etti: "Bahse konu uygulamalar çerçevesinde 13 Åžubat 2016 tarihinde Sultangazi Ä°lçesinde yapılan yol kontrolleri, araç aramaları ve belirlenen adreslere yönelik gerçekleÅŸtirilen uygulamalar neticesinde; 54 molotof kokteyli, 6 patlamaya hazır EYP (el yapımı patlayıcı), 5 tabanca ele geçirilmiÅŸ ve 11 kiÅŸi yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ä°stanbul halkının huzur ve güvenliÄŸini saÄŸlamaya yönelik güvenlik tedbirleri yasal mevzuatlar çerçevesinde kararlılıkla ve kesintisiz olarak sürdürülecektir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.