Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'nin PYD operasyonunun detayları

Türkiye'nin PYD'ye yönelik operasyonunda en az 35 terörist öldürülürken, 15 terörist de yaralandı.



PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin son günlerde Rus savaÅŸ uçaklarının desteÄŸiyle Suriye kuzeyinde ilerlemesi ve bazı bölgeleri ele geçirmesine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) obüslerle cevap verdi. Dün saat 16:00'dan itibaren Türkiye sınırında konuÅŸlu Fırtına obüsleri çok sayıda PYD mevzisini hedef aldı. Edinilen bilgilere göre 40 kilometre menzilli obüs topları, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin, Azez ve MiniÄŸ Hava Ãœssü çevresindeki PYD'li teröristleri hedef aldı.

TERÖRİSTLERİN YIĞINAKLARI VURULDU

Türkiye'nin topçu ateÅŸi gece saatlerinde de devam etti. Azez ile MiniÄŸ arasındaki Maranaz köyüne 1 km mesafede bulunan YPG kampı da imha edildi. Suriye PKK'sı olarak bilinen PYD'nin silahlı gücü YPG unsurlarına yönelik operasyonda, teröristlerin yığınak yaptığı Azez-Maranaz Yolu ile Ayn Dagne bölgesi de vuruldu. Azez yakınlarında PYD'nin silah yığınağı yaparak harekete geçmeyi planladığı Siceraz, Malikiye ve KeÅŸtear'daki örgüt mevzileri de obüslerle imha edildi.

PKK'NIN ÖNEMLİ MERKEZİ AFRİN DE VURULDU

Türkiye'nin vurduğu bölge sınır hattına en yakın 10, en uzak ise 24 kilometre mesafede. TSK'nın hedefleri arasında PKK'nın Suriye'deki önemli merkezlerinden biri olan Afrin de bulunuyor. Burası aynı zamanda PKK tarafından ilan edilen kantonlardan biri. Fırtına obüslerinin Afrin'deki hedeflerinin ise Malikiye ile Kiştear olduğu öğrenildi.

EN AZ 35 PYD'Lİ ÖLDÜ

Obüsler sınıra 24 km mesafede bulunan Deyr Cemal bölgesindeki hedefleri de vurdu. Atışlar geç saatlere kadar aralıklarla devam etti. Malikiye ve Minag Hava Üssü çevresindeki hedeflerde tam isabet kaydedildi. Dünkü operasyonda 19 hedefe en az 81 atış yapıldı. En az 35 PYD'linin öldürüldüğü bilgisi kesinleşirken, 15 teröristin de yaralandığı bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.