Sosyal Medya

Dünya

Eş Şebab: Hedef Batılı istihbaratçılardı

Somali’de faaliyet gösteren silahlı grup Eş Şebab, 2 Şubat’ta Mogadişu’dan Cibuti’ye hareket eden Daallo Havayolları’na ait yolcu uçağındaki bombalı saldırıyı üstlendi. Örgüt, hedefin Batılı istihbarat yetkilileri olduğunu söyledi.



Somali’de faaliyet gösteren silahlı grup EÅŸ Åžebab, 2 Åžubat’ta MogadiÅŸu’dan Cibuti’ye hareket eden Daallo Havayolları’na ait yolcu uçağındaki bombalı saldırıyı üstlendi. Saldırganın MogadiÅŸu’dan kalkacak Türk Hava Yolları uçağına bilet aldığı ancak sert rüzgârlar nedeniyle ÅŸehre gelemeyen THY uçağının uçuÅŸu iptal edip yolcularını Daallo Havayolları’nın uçuÅŸuna aktarması üzerine bu uçaÄŸa bindiÄŸi ortaya çıkmıştı.

Örgüt, yazılı bir açıklama yaparak, “Cibuti’ye giden uçaktaki onlarca Batılı istihbarat yetkilisi ve Türk NATO güçlerini” hedef aldıklarını söyledi. Silahlı grup, “Somali’de Müslümanlara karşı sefer düzenleyen Batılı koalisyonun iÅŸlediÄŸi suçlara karşılık” bu saldırıyı düzenlediklerini açıkladı.

Uçaktaki 74 yolcudan ikisini yaralayan ve uçağın gövdesindeki bir metre genişliğinde delikten intihar bombacısının dışarı sürüklenmesine neden olan patlamada başka kayıp yaşanmamıştı.

Somali istihbarat servisi, intihar bombacısının uçağa binmeden önce bir kahve dükkanında dizüstü bilgisayar benzeri bir cihazı iki kişiden aldığına dair görüntüler paylaşmıştı.

Kaynak: AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.