Sosyal Medya

Güncel

Medvedev'e göre 'Soğuk Savaş' yeniden başlıyor

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, ülkesine karşı "korkunç tehditler" yaptığı için ABD ve Avrupa liderlerini suçladı



Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Moskova ile Batı arasındaki gerginliklerin "yeni bir Soğuk Savaş" doğru gittiğini söyledi.

Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Medvedev Rusya ile ilişkilerin kötüleşmesi yüzünden ABD ve Avrupa liderleri suçladı. Medvedev "Biz Soğuk Savaş yeni bir dönemin içine giriyoruz" dedi.

Batıyı sık sık eleştiren Medvedev konuşmasında "Neredeyse her gün Avrupa ve bir bütün olarak NATO bize karşı tehditler yağdırıyor " dedi.

Öte yandan Medvedev, Suriye konsundan değinerek "Dünya yeni bir Irak veya Afganistan'ı kaldıramaz. Batı, IŞİD'e karşı savaştığımız için bize minettar olması gerekiyor. Ben 20 yıldır terörizm konusunda meslektaşlarımı uyarıyorum" ifadelerini kullandı.

FRANSA: RUSYA ARTIK DURMALI

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Rusya bombardılamanlarını eleştirdi. Valls, "Rusya'ya ve çıkarlarına saygı duyuyoruz. Ancak barış için yol bulmak istiyorsak, Rusya sivilleri bombalamaya son vermeli." ifadelerini kullandı.

Valls ayrıca Suriye'de barış yapmanın artık şart olduğunu ve bütün devletlerin bu konuda dikkatli davranması gerektiğini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.