Sosyal Medya

Dünya

İtalya Suriye'ye asker değil insani yardım gönderiyor

İtalya, Suriyeli sivillere yönelik insani yardımda kullanılması amacıyla 3 milyon euro yardım yapacağını açıkladı.



Ä°talya, Suriyeli sivillere yönelik insani yardımda kullanılması için 3 milyar euro bağışlayacağını açıkladı. Ä°talya DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Almanya’da devam eden 52. Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Suriye’de ateÅŸkes olmasına iliÅŸkin karar doÄŸrultusunda Ä°talya’nın Suriye yararına 3 milyon euroluk kaynak ayırdığı bildirildi.

Yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de ayırdıkları kaynağın özellikle ülkenin kuzeyinde Halep ve civarındaki bombalama ve şiddetten kaçan çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan onbinlerce sivil için olduğunu belirtti.

Bakanlık açıklamasında, 3 milyon avroluk yardımın 2 milyonluk diliminin Dünya Gıda Programı (WFP) aracılığıyla sığınmacılara sebze, pirinç ÅŸeker, un, bitkisel yaÄŸ gibi gıda yardımı yapılması ÅŸeklinde saÄŸlanacağını, kalan 1 milyonluk dilimin ise BirleÅŸmiÅŸ Milletlerin (BM) Ä°nsani Yardımları Koordinasyonu’ndan sorumlu ofisi tarafından, çadır ve soba gibi daha çok barınma ihtiyaçlarını giderecek kaynaklara aktarılacağı ifade edildi.

Bu arada, Münih’te devam eden Güvenlik Konferansı’na katılan Gentiloni, burada yaptığı açıklamada, herkesin kararına saygı duyduÄŸunu dile getirerek, “Bu, Suriye’ye kara birliÄŸi göndermeyi düşünenlerin kendi kararı olacaktır. Bu, Ä°talya’nın böyle bir kararı olmayacak aslında bu bir çözüm de deÄŸil” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.