Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş: Hukuk çerçevesinde hesabı sorulacak

HDP lideri Demirtaş, Cizre’de ‘savaş suçu hâli’ olduğunu söyledi. “Hükümet zannediyor ki bütün bunların üzerini örtmek kolay olacak. Hayır. Bütün bunların hukuk çerçevesinde mutlaka hesabı sorulacak” dedi.



HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, Cizre'deki operasyonlar hakkında şöyle konuştu:

“Cizre'de son 20 gün içerisindeki ablukada kaç kiÅŸinin öldürüldüğünü bilmiyoruz. Tam rakam yok çünkü orada saÄŸlıklı hiçbir iÅŸleyiÅŸ yok, hukuka dair hiçbir iÅŸleyiÅŸ yok. Cenazelerin birçok ile dağıtıldığını duyuyoruz sadece. Aileler il il geziyorlar, çocuklarını teÅŸhis etmeye çalışıyorlar. Ailelere ayrıca bir manevi iÅŸkence neredeyse uygulanıyor. Yani tam bir savaÅŸ suçu hali var orada. Hükümet zannediyor ki bütün bunların üzerini örtmek kolay olacak. Hayır. Bütün bunların hukuk çerçevesinde mutlaka hesabı sorulacak. Suç iÅŸleyen kim varsa. Nasıl ki bir genç suç iÅŸlediÄŸinde gereÄŸini yapıyorlarsa, bir hükümet yetkilisi de suç iÅŸlediÄŸinde elbette ki onun arkasını bırakmayacağız, peÅŸini bırakmayacağız, gereÄŸi yapılıncaya kadar uÄŸraÅŸacağız" dedi.

İçiÅŸleri Bakanı Efkan Âlâ, dün Cizre’de 'operasyonel faaliyetlerin sona erdiÄŸini' açıklamıştı. Âlâ, "Bundan sonra arama tarama faaliyetleri devam edecek, sokaÄŸa çıkma yasağı bir müddet daha devam ettirilecek" demiÅŸti.

Bugün açıklama yayımlayan Genelkurmay BaÅŸkanlığı da 14 Aralık'tan beri sokaÄŸa çıkma yasağının uygulandığı Cizre'nin tamamının kontrol altına alındığını duyurdu. Cizre’deki operasyonda toplam 619 PKK’lının öldürüldüğünü belirtti.

Kaynak: Al Jazeera ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.