Sosyal Medya

Güncel

Irak ordusu Musul için harekete geçiyor

Irak hükümeti, IŞİD’in elindeki Musul'u geri almak için bölgeye 4 tugaydan oluşan 4 bin 500 asker sevk etti.



Irak merkezi hükümeti, IŞİD'in elindeki Musul'u geri almak için Haziran 2014'den sonra ilk defa bölgeye 4 bin 500 askerden oluşan büyük bir sevkiyat yaptı.

Irak ordusuna baÄŸlı ağır silahlarla donatılmış 4 tugaydan oluÅŸan 4 bin 500 asker, Musul kent merkezinden yaklaşık 60 kilometre mesafede, PeÅŸmerge güçlerinin kontrolündeki Mahmur ilçesindeki “Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı” üssüne konuÅŸlandı.

'HAYDAR EL-Ä°BADÄ°'DEN EMÄ°R BELÄ°YORUZ'

Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı Komutanı Necim Cuburi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir IŞİD'in elinde bulunan Musul'u geri almak için Irak ordusuna baÄŸlı askerlerin Mahmur ilçesine sevk edildiÄŸini belirterek, "Güçlerimizin bu kentte en yakın olacak ÅŸekilde konuÅŸlanmasını istedik. Buraya sevk edilen güçler çok iyi bir ÅŸekilde eÄŸitilip, donatıldı. Bu saatten sonra Irak BaÅŸbakanı Haydar el-Ä°badi'den gelecek emri bekleyeceÄŸiz” dedi.

'IŞİD'İN IRAK'TAKİ SON KALESİ MUSUL'DUR'

Irak ordusu olarak düşmanlarını hiçbir zaman küçük görmediklerini ifade eden Cuburi, “Herkesin çok iyi bilmesi lazım artık IŞİD'in Irak'taki son kalesi Musul'dur. Halkımızın desteÄŸi arkamızda ve bir güven söz konusudur” yorumunu yaptı.

Musul'un geri alınması için uluslararası koalisyon güçlerinin tam desteÄŸinin mevcut olduÄŸunu aktaran Cuburi, “Teröristlerin elindeki kentin geri alınması için daha fazla yardımda bulunacaklar. Uluslararası koalisyon güçleri diÄŸer operasyonlara göre daha çok destek verecektir” dedi.

Musul'un geri alınması için Mahmur ilçesine sevk edilen 4 tugayın Bağdat, Enbar ve Salahaddin illerinden geldiği belirtildi. Kerkük üzerinden bölgeye intikal eden Iraklı askerler, askeri üsse Peşmerge güçlerinin eşliğine geçti. Irak ordusunun Mahmur'a gönderdiği askeri konvoyda çok sayıda zırhlı aracın da yer aldığı gözlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.