Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kerry: Suriye'de ateşkes sağlandı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Almanya’da yapılan Suriye toplantısında tarafların bir hafta ateşkese gidilmesi konusunda uzlaştıklarını açıkladı



Ä°lk yapılacak iÅŸin insanı yardımları artırıp, ulaÅŸtırılmasının saÄŸlanması olduÄŸunu belirten Kerry, "Ä°kinci olarak da ulusal çapta saldırıların durmasını saÄŸlayıp, bir hafta içinde ateÅŸkesi yürürlüğe sokma konusunda görüş birliÄŸine vardık. Bu iddialı gibi görünebilir ancak herkes olabildiÄŸi kadar çabuk davranma konusunda kararlı bu amaca ulaÅŸmak için" dedi. 

Suriye’de savaşın beÅŸ yıldır süregelmekte olduÄŸunu anımsatan Kerry, "Åžimdi elimizde olan sözlerin kağıda dökülmüş hali. Önümüzdeki bir kaç gün içinde sahada somut adımlar atılması gerek" diye konuÅŸtu. Kerry, Münih’teki görüşmelerin verimli geçmesinden memnuniyet duyduÄŸunu belirtti.

DAEŞ VE EL NUSRA DAHİL DEĞİL

Kerry, bu anlaşmaya DAEŞ ve El Nusra gibi terör örgütlerinin dahil olmadığını belirtti.

Varılan anlaÅŸma uyarınca insani krizin derinleÅŸtiÄŸi Suriye'ye cumartesi gününden itibaren yardımlar gönderilmeye baÅŸlanacak. Ardından bir hafta içinde Esad rejimi ve muhalifler arasında geçici ateÅŸkes saÄŸlanacak.

Bu ateÅŸkesin ardından tarafların Cenevre'deki barış müzakerelerine yeniden baÅŸlaması öngörülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.