Sosyal Medya

Güncel

İngiltere: Rus saldırıları IŞİD'i güçlendiriyor

İngiltere Dışişleri Bakanı, Rus hava saldırılarında binlerce sivilin hedef olduğunu ve Rusya'nın uluslararası insan hukukunu ihlal ettiğini söyledi



İngiltere Dışişleri Bakanı, Rusya'nın Suriye'de hava saldırılarının IŞİD'i güçlendirmekten başka bir şeye yaramadığını söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Suriye muhalefeti Yüksek Müzakereler Komitesi lideri Riyad Hicap ile görüşmesinde "Rusya ve Esad ordusunun muhaliflere kasten saldırmasının IŞİD'i güçlendirdiğini" söyledi. Hammond ayrıca, "Sivillerin, karşı yapılan saldırılarda uluslararası insani hukukun ihlal ediliyor." diye ekledi.

Suriye'de Rusya ve Esad rejiminin Halep'in kuzeyindeki kentlere düzenlediği ağır bombardıman sonrası ilçe ve beldelerden kaçan binlerce kişinin oluşturduğu göç dalgası devam ediyor.

Suriye’de ordu güçleri ve Hizbullah milisleri, Rus uçaklarının hava desteÄŸi altında Halep’in 3.5 yıldır kuÅŸatma altındaki Åžii köyleri Nubbul ve Zehra’ya ulaÅŸmıştı. Åžam yönetimi bu hamleyle muhalif grupların Türkiye’ye uzanan ana ikmal hattı olan Azez koridorunu kesmiÅŸti.

Öte yandan uzun vadede Suriye'den 600 bin mültecinin Türkiye'ye gelebileceği tahmin ediliyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.