Sosyal Medya

Güncel

Gül ile Arınç görüşecek

Salı akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu akşam da Ankara'da eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la bir araya gelecek.



11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çarşamba akşamı Ankara'da eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la bir araya gelecek.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile Abdullah Gül de salı akÅŸamı BeÅŸtepe'de akÅŸam yemeÄŸinde bir araya gelmiÅŸ, görüşme 3 saat sürmüştü.

İki isim arasındaki buluşma, AK Parti'nin eski kurmaylarının eleştirilerinin ardından gerçekleşti. Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik o isimler arasında. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bu isimlerle birlikte hareket ettiği yönünde basında bazı iddialar yer almıştı.

Eski Hükümet Sözcüsü ve BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dış politika, çözüm süreci ve cemaat operasyonlarına yönelik eleÅŸtirilerde bulunmuÅŸ, Dolmabahçe buluÅŸmasının CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın bilgisi dâhilinde gerçekleÅŸtiÄŸini söylemiÅŸti. ErdoÄŸan, Arınç'ın bu sözlerine, "O zat doÄŸruyu söylemiyor" demiÅŸti

Yine son olarak AK Parti kurucularından Hüseyin Çelik de, "Lüks kamarada olsanız da gemi batarsa siz de batarsınız" diye konuÅŸtu.

Eski CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül de, 17 Eylül 2015'te katıldığı NTV yayınında dış politika baÅŸta olmak üzere bazı konularda eleÅŸtirilerde bulunmuÅŸtu. Gül, "Söylemlerin deÄŸiÅŸmesi lazım. Daha yapıcı ve yol gösterici olması lazım. Çatışmacı söylemden kaçınmak lazım. Sadece söylem bile çok ÅŸeyi deÄŸiÅŸtirir. Sonra hukuku evrensel olarak uygulamanız lazım. Tüm bunlar Türkiye'yi doÄŸru bir istikamete sokacaktır" demiÅŸti.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.