Sosyal Medya

Dünya

Rusya ekonomisine çare arıyor

Rus Hükümeti ekonomi ve bankacılık sektöründeki krizi görüşmek üzere acil olarak toplandı



Rusya BaÅŸbakanı Dimitri Medvedev’in ülkesindeki mali ve ekonomik krizi, özellikle bankacılık sektöründeki sorunları görüşmek üzere hükümetin bazı üyeleri ve üst düzey bürokratları ile acil bir toplantı yaptı.

Azadlık radyosunun haberine göre, 8 Åžubat Pazartesi günü gerçekleÅŸen toplantıya BaÅŸkanın yanı sıra onun birinci yardımcısı Ä°gor Shuvalov, Maliye Bakanı Anton Siluanov, Ekonomik Kalkınma Bakanı Alexei Uyukaev ve Merkez Bankası baÅŸkanı Elvira Nabiulina’lar katıldı.

Rusya Bakanlar Kurulunun düzenlenen bu toplantıda Rusya'da ipotek piyasasını desteklemek ve yabancı para cinsinden kredilerin yeniden yapılandırılması konuları görüşüldüğü bildirildi.

AVRO TAHVÄ°L SÃœRECÄ° BAÅžLIYOR

Moskova, yaptırımlar sonrası Avrupa Avro tahvil piyasasına geri dönüyor. Rusya Maliye Bakanlığı’nın açıklamasına göre Moskova, 2013 yılından bu yana ilk defa 25 yabancı bankaya baÅŸvurarak, yurt dışı kredi piyasasına dönebilme umuduyla, Avro tahvil ihracı talebinde bulundu.

Avrupa bankaları, Ukrayna krizi sonrası uygulanan yaptırımlar kapsamında Rusya’ya kredimusluklarını kapamıştı.

Rusya’nın, tahvil ihracı için Barclays, BNP Paribas, Bank of America, Merrill Lynch, Bank of China, Wells Fargo, Goldman Sachs, J.P. Morgan, Deutsche Bank, Industrial and Commercial Bank of China, Crédit Agricole, Credit Suisse, Landesbank Baden-Wuerttemberg, Morgan Stanley, Mizuho Financial, Nomura, Citigroup, Societe Generale, Scotiabank, TD Securities, China Construction Bank, Agricultural Bank of China, HSBC, RBC Capital Markets, UBS, UniCredit ve VTB Capital, Gazprombank ile Sberbank CIB bankalarına baÅŸvurduÄŸu belirtildi.

Rusya, en son 2013 yılında 7 milyar dolar tutarında Avro tahvil ihracında bulunmuÅŸtu. Rusya’nın 2016 yılı bütçesinde 3 milyar dolar tutarında yurt dışı borçlanması öngörülüyor.

BANKA VARLIKLARI SATIÅžTA

6 Şubat'ta, Medvedev iktidardaki Birleşik Rusya partisi kongresinde ticaret sübvansiyonlarını öneri teklifini destekleyeceğini açıklamıştı. Bunun yanında Medvedev, bu ekonomik adımın bütçe harcamalarının büyük bir kısmını götüreceğini de itiraf etmişti.

Ocak ayında Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Alexei Uyukaev dünya pazarında petrol fiyatlarındaki düşüşün sonuçlarını hafifletmek için hükümetin ülkedeki bankaların varlıklarını satışını düşünebileceğini söylemişti.

Uluslararası piyasada petrol fiyatlarının düşüşü ve Ukrayna krizi ile başlayan batı yaptırımları Rusya ekonomisin hızlı şekilde çökmeye başlamasına neden olmuştu.

Rus Kommersant gazetesinin haberine göre, ülkede Türk sermayesi ile kurulan öncü bankalardan Kredi Avrupa Bank, Ocak ayının ortalarında satışa çıkarılmıştı.

Son olarak Ä°rkuts ÅŸehrinde bir grup Rus vatandaşı BaÅŸbakan Dimitri Medvedev’in istifasını talep ederek, protesto gösterisi yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.