Sosyal Medya

Güncel

Rusya, Kürtlerin masaya oturmasında ısrarcı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, PYD Eş Başkanı Müslim ile yaptığı görüşmede, Kürt temsilcilerin Suriye hükümetiyle yapılan müzakerelere dahil edilmesini gerektiğini bir kez daha vurguladı.



Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ve PYD Eş Başkanı Salih Müslim, bugün Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirdikleri görüşmede, Suriye'deki durumu ve BM himayesinde Cenevre'de 25 Şubat'ta devam etmesi beklenen Suriye müzakerelerini masaya yatırdı.

Bogdanov, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye'ye ilişkin 2254 no'lu kararında kabul edilen yol haritasının hayata geçirilmesi ve Kürtler de dahil Suriye muhalefetini temsil edebilecek heyetin oluşturulması gerektiğini kaydederek şunları söyledi: "Bu husus, siyasi çözüm sürecinin gelecekte sekteye uğramadan devam etmesi ve müzakerelere kararlı ve sonuca ulaştıracak bir karakter kazandırma açısından önemli."

'KÜRTLER OLMAZSA SÜREÇ EKSİK KALIR'

Bogdanov daha önce yaptığı açıklamada, “Kürtlerin katılımı olmadan ateÅŸkes, insani kriz ya da terörle mücadele konularında baÅŸarılı bir sonuca ulaşılacağına güvenilmesi kolay deÄŸil. Kürtlerin olmadığı bir siyasi süreç kesinlikle eksik olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Riyad'ın desteklediÄŸi Suriyeli muhaliflerin oluÅŸturduÄŸu Yüksek Müzakere Komitesi BaÅŸkanı (HCN) Riyad Hicab, 4 Åžubat'ta Cenevre'den ayrılacaklarını ve insani sorunların çözümüne yönelik ilerleme görmedikleri sürece dönmeyeceklerini açıklamıştı. Daha sonra BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, Cenevre’deki Suriye görüşmelerine 25 Åžubat’a kadar ara verildiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.