Sosyal Medya

Güncel

Türkiye ve Almanya arasında 10 maddelik anlaşma

Merkel'in Türkiye ziyaretinde sığınmacılar konusunda izlenecek yol ile ilgili 10 maddelik anlaşma sağlandı



Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriyeli sığınmacılar konusunda izlenecek 10 maddelik eylem planı açıkladı.

Merkel, 2 ay içinde 4. kez Türkiye'yi ziyaret etti. Ziyaretin ana gündemi yine sığınmacılar konusuydu. Yapılan görüşmelerde 10 maddelik bir mutabakat sağlandı.

Almanya ile mutabakata varılan 10 maddeden bazıları şöyle:

"Barış müzakerelerine giderken, bütün saldırıların durması, sivil halka karşı hiç bir operasyon yapılmaması konusunda diplomatik girişimlerde bulunulacak. AFAD ve Almanya teknik yardım ekibi sınırdaki mültecilere yardım konusunda işbirliği yapacak. İnsan kaçakçılığına karşı ortak çalışılacak.

Perşembe günü toplanacak olan NATO Savunma Bakanları toplantısında Suriye'den gelen mülteci akınının tüm sonuçları konusunda NATO'nun devreye girmesi hususunda Türkiye ve Almanya tavsiye edecek.

Suriyeli mültecilere yardım için 3 milyar Euro'nun kullanılması için harekete geçilecek. Suriyeli gençlerin eğitimi ve sağlık konusunda hazır olan projelere başlanacak.

Ayrıca Perşembe günü Göç İdaresi Başkanı Yunanistan'a giderek Türkiye Yunanistan arasında atılacak adımlar ele alınacak. Ortak çalışma ortamı sağlanacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.