Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'a 'diktatör' denmesine tepki

Eski DBP'li Ayna, Abdullah Öcalan'ın Erdoğan'a yönelik söylenen sözlere kızdığını belirtti...



mralı görüşmeleri esnasında Abdullah Öcalan'ın bazı partililerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik kullanılan 'diktatör' sözüne sert tepki gösterdiği ortaya çıktı.

Eski DBP Eş Başkanı Emine Ayna, Recep Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' dedikleri için İmralı'da bulanan Abdullah Öcalan'ın tepki gösterdiğini açıkladı.

Cumhuriyet'ten Selin Ongun'un sorularını cevaplayan Ayna'nın ilgili açıklamaları şöyle:

Zannediyorum 2014 yerel seçim dönemindeydi. Seçim döneminde ifadelerimiz daha agresifleÅŸiyor. ErdoÄŸan'a yönelik ‘diktatör' gibi ifadeler kullanmıştık. O zaman bize dönük bir eleÅŸtirisi olmuÅŸtu. Kelimesi kelimesine deÄŸil ama mealen şöyle demiÅŸti. "Bir yandan görüşüp müzakere yürütüyorsak peki, biz diktatör dediÄŸimizle nasıl görüşüyoruz ki?" Bize dönük böyle bir eleÅŸtirisi olmuÅŸtu, ÅŸimdi sizin bahsettiÄŸiniz bu kısımda da onlara dönük eleÅŸtirisi olmuÅŸtur. Öcalan'ın en önemli niteliklerinden biridir eleÅŸtirel olması. Örgütünü de arkadaÅŸlarını da bizi de eleÅŸtiriyor. Burada da "Müzakere eden benim. Sen orada müzakere bitmiÅŸtir, dersen ben müzakereye nasıl devam edeceÄŸim" diyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.