Sosyal Medya

Güncel

HDP ve DBP'li eş başkanları teslim olan terörist yakalattı

Bingöl'de, PKK'dan kaçarak teslim olan örgütün bombacısı M.S.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda 5 kişi gözaltına alındı.



Bingöl Valiliği, örgüt kamplarında, el yapımı patlayıcı ve bomba yapımı konusunda eğitim aldıktan sonra 2012 yılında geldiği Türkiye'de güvenlik güçlerine teslim olan 'Şivan' kod adlı PKK'lı M.S.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda, güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediğini açıkladı.

İŞTE YAPILAN AÇIKLAMA

Açıklamada, şöyle denildi: "2009 yılında PKK/KCK terör örgütü adına silahlı eylem ve faaliyetlerde bulunmak amacıyla örgüte katılan, Hakurk kampında basmalı, kumandalı, kablo düzenekli el yapımı patlayıcı, bomba büzenekleri hakkında eÄŸitim alan, 2012 yılında Türkiye'ye geçiÅŸ yaparak Bingöl kırsalında örgütün bombacısı olarak faaliyet yürüten, daha sonra örgütten kaçarak Ä°stanbul ilinde güvenlik güçlerimize teslim olan ve sonrasında ilimiz Kiğı Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın talimatı üzerine, 26.01.2016 tarihinde Kiğı Ä°lçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak ilimiz M Tipi Cezaevi'ne teslim edilen Åžiwan kod adlı M.S.(24) isimli ÅŸahsın vermiÅŸ olduÄŸu ifadesinde, Adaklı-Kiğı-Yedisu bölgelerinde PKK/KCK terör örgütü adına kurye/iÅŸbirlikçi olarak faaliyet yürüten; aralarında Adaklı HDP (Halkların Demokratik Partisi) Ä°lçe EÅŸbaÅŸkanı, Adaklı DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) Ä°lçe EÅŸbaÅŸkanı, bir mahalle ve bir köy muhtarının da bulunduÄŸu (Y.D.(32), T.D.(35), S.G.(44), M.K.(41), D.B.(44), A.Ö.(65) toplam 6 kiÅŸi, 31.01.2016 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan (Y.D., T.D., S.G., M.K., A.Ö.) isimli ÅŸahıslar çıkarıldıkları adli makamlarca "Silahlı terör örgütüne üye olmak, bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek" suçlarından tutuklanarak ilimiz M-tipi cezaevine teslim edilmiÅŸtir. D.B. isimli ÅŸahıs ise mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliÄŸini sürdürmeye yönelik çalışmalarımız aralıksız devam edecektir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.