Sosyal Medya

Güncel

DavutoÄŸlu'ndan Die Welt muhabirine sert cevap

Başbakan Davutoğlu, Merkel'e içerisinde Türkiye'yi suçlayıcı yorumlar bulunan bir soru yönelten Die Welt İstanbul temsilcisi Deniz Yücel'e sert tepki gösterdi



Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı ortak basın toplantısında sorulan, yorumlar içeren bir soruya sert cevap verdi.

Die Welt Ä°stanbul temsilcisi Deniz Yücel, Angela Merkel’e hitaben "3 yıl önce Gezi olaylarında Türkiye’ye eleÅŸtiriler yöneltmiÅŸtiniz. Åžu anda Türkiye’de insan hakları hakkında örnek vermiÅŸtiniz. Åžu an durum düzelmedi. ÖrneÄŸin ifade özgürlüğü konusunda Türkiye 195. sırada. Erdem Gül ve birçok gazeteci daha hapishanede. Silopi’de Cizre’de insan hakları ihlalleri var. Emniyet güçlerinin sivil halk gözetmeksizin hareket ettiÄŸinden söz edilmektedir. Almanya sessizliÄŸe büründü. Neler söyleyebilirsiniz?" dedi.

Merkel konuya iliÅŸkin yorum yapmaktan kaçınırken, DavutoÄŸlu sözlerine, "Basın toplantısı iki baÅŸbakan arasında ama üçüncü bir basın açıklaması oldu. Esas itibariyle siyasi bir statement yapıldı. Sorunun kendisinde birçok eleÅŸtiriyi aÅŸan suçlamalar var. Türkiye’nin cezaevlerinde hiçbir gazeteci gazetecilik faaliyetinden dolayı hapiste deÄŸildir. Elinde sarı basın kartı olması suçtan muaf kılmaz. Almanya’nın bir tarafında Suriye ya da Irak gibi bir çökmüş bir devlet olsaydı ve teröristler oradan silah taşıyor olsaydı ne olurdu?" diyerek baÅŸladı.

“3 TERÖR ÖRGÃœTÃœYLE MÃœCADELE EDEN TEK ÃœLKEYÄ°Z”

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, her partinin kendi görüşlerini açık şekilde dile getirebildiği ortamda seçim yaptı. Partilerin söylemlerine bakın.

Sorudan çok siyaset yapıldığı için, bu ülkenin demokratik olgunluğundan gurur duyuyorum. Dünyanın hiçbir yerinde benim konumumda bir başbakan yok. Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 85 katılımlı bir seçim olmadı. Dünyada çok az başbakan benim gibi halkından yüzde 49 oy almış olarak görevini yürütüyor. Türkiye 3 terör örgütüyle birden mücadele edebilen tek ülkedir.

Almanya’da ya da Ä°ngiltere’de bazı iller iÅŸgal edilmiÅŸ, keskin niÅŸancılar, doçkalar, mühimmatlar bulundurulsaydı. Ya da bir sınırında Irak gibi, diÄŸer sınırında Suriye gibi çökmüş ülkelerden silahlı teröristler giriyor olsaydı nasıl bir tablo ortaya çıkardı.

“FRANSA İÇİN NASIL DOÄžRUYSA TÃœRKÄ°YE İÇİN DE DOÄžRU”

Benim vatandaşlarımın can güvenliği, teröristlerin özgürlük alanlarından daha önceliklidir. Bu, Fransa için nasıl doğruysa Türkiye için o kadar doğrudur. Fransız ordusu Fransa'nın başkenti Paris'e kendi halkını korumak için teröristlere karşı gerekli güvenlik desteğini sağlamışsa biz de silah deposu haline getirilen Cizre'de, Silopi'de, Sur'da kendi vatandaşlarımızın hayatını korumak için her türlü tedbiri alırız. Bunun demokrasi ile ve sivil özgürlüklerle ilgili hiçbir aykırı yönü yoktur.

193 ülkenin yer aldığı dünyamızda Türkiye basın özgürlüğünde nasıl 195. sırada olabiliyor o da ayrı bir konu"

Deniz Yücel 1 Kasım seçimleri sonrası Twitter'dan "Türkiye için kara gün" şeklinde mesajlar paylaşmıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.