Sosyal Medya

Dünya

Kanada jetlerini geri çekiyor

Kanada Başbakanı, IŞİD'e karşı kurulan koalisyondaki 6 savaş uçağının 22 Şubat'tan itibaren hava saldırılarını durduracağını söyledi. Peşmergeye eğitim veren Kanadalı asker sayısı ise 70'ten 200'e çıkarılacak.



Kanada BaÅŸbakanı Justin Trudeau, ülkesinin IŞİD’e karşı kurulan koalisyon kapsamında Irak ve Suriye’de hedefleri vuran 6 savaÅŸ uçağını geri çekeceÄŸini açıkladı. Trudeau, buna karşın, PeÅŸmergeye eÄŸitim ve danışmanlık hizmeti veren askerlerinin sayısını ise 70’ten 200’e çıkaracaklarını söyledi.

‘Ä°ntikama deÄŸil yardıma ihtiyaç var’

Kanada’nın 22 Åžubat’tan itibaren hava saldırılarını durduracağını açıklayan Trudeau, “Her görevde kararlar alınmasını gerekir. Her ÅŸeyi yapamayız. Kararımızda bölgeye yardım için en iyisinin ne olacağını düşündük. Zaten her gün IŞİD korkusuyla yaÅŸayan insanların bir de bizim intikam saldırılarımıza ihtiyaçları yok, yardımımıza ihtiyaçları var” diye konuÅŸtu.

Gözlem uçağı kalacak

Ekim ayında seçimleri kazanarak BaÅŸbakan olan Trudeau’nun seçim vaatlerinden biri de bombalamaları durdurmaktı. Kanada saldırıları durdursa da iki gözlem uçağını ve yakıt ikmal aracını koalisyonun hizmetine sunmaya devam edecek.

Kanada son on yılda Afganistan’daki görevde 158 askerini kaybetti. En son Mart ayında, Irak’taki bir operasyonda bir Kanada askeri kaza kurÅŸunuyla öldü.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.