Sosyal Medya

Güncel

PKK'dan ses getirecek saldırı hazırlığı!

Milliyet gazetesi yazarı Tolga Şardan, Türkiye'nin tüm terör örgütlerinin iştahını kabarttığını yazdı.



Åžardan, istihbarat raporlarına göre finans saÄŸlama arayışında olan PKK'nın AVM-Market açma hazırlığında olduÄŸunu söyledi.

İşte Şardan'ın o yazısı;

IŞİD-PKK-DHKP/C üçgeni arasında kalan Türkiye’de güvenlik güçleri son bir yıldır sahaya hakim olmaya çabalıyor.

Asker, polis ve MÄ°T’ten oluÅŸan güvenlik birimleri, hem istihbarat hem de operasyon boyutunda terör örgütlerine karşı yoÄŸun biçimde mücadele ediyor. Türkiye’nin yaÅŸadığı süreç, neredeyse tüm terör örgüt ve gruplarının iÅŸtahını kabartmış durumda.

MLKP YENÄ°DEN AKTÄ°F

Devletin istihbarat hizmetlerini yürüten birimlerinin çalışmalarından ortaya çıkanlara göre, üç terör örgütü dışında kalanlar örgüt ve gruplar da hiç boÅŸ durmuyor. 
ÖrneÄŸin MLKP. Bir dönem oldukça aktif olarak silahlı terör eylemlerini gerçekleÅŸtiren ancak daha sonra sessizliÄŸe bürünen Marksist Leninist Komünist Parti yeniden hareketlendi. 

Ä°stihbarat raporlarına yansıdığı haliyle, eylemsellik potansiyelinde artış görülmeye baÅŸlanan MLKP, Suriye ve Irak’taki kamplarında kadrolarına silahlı ve teorik eÄŸitimler veriyor. EÄŸitimli kadrolarının bir bölümünü geçen aÄŸustostan itibaren Tunceli kırsalına kaydırdığı tespit edilen MLKP’nin Kuzey Suriye’deki kamplarda eylem pratiÄŸi kazanan elemanları aracılığıyla silahlı ve bombalı saldırılar yapmayı planladığı tespit edildi. 
Ayrıca, örgütün silahlı kanadını oluşturan Fakirlerin ve Ezilenlerin Silahlı Kuvvetleri (FESK), hücrelerinin dönüş yapan kadroları aracılığıyla tekrar aktif hale getirildiği istihbarat birimlerince tespit edildi. Örgütün, geniş kitlelere yönelik propaganda faaliyetleri yürüttüğü biliniyor.

Bunun yanı sıra, MLKP’nin gençlik yapılanması olan Komünist Gençlik Örgütü’nün (KGÖ) yerel mahallelerde Anti FaÅŸist Milisler (AFM) adı altında yasadışı bir yapı oluÅŸturup IŞİD’e yakınlığıyla bilinen kiÅŸi ve kurumları hedefine aldığı belirlenmiÅŸ durumda. 

'SES GETÄ°RÄ°CÄ°'

TKP/ML Konferans ise süreçte PKK’ya destek veriyor. Ä°stihbarat birimlerince hazırlanan raporlarda, TKP/ML Konferans’ın PKK ile iÅŸbirliÄŸine giderek önümüzdeki dönemde ‘ses getirici’ eylem arayışında olduÄŸuna yer veriliyor. Bunun yanı sıra örgütün; Karadeniz bölgesinde açık alanda taban kazanma çalışmalarını sürdüreceÄŸini belirleyen istihbarat birimleri, TKP/ML Konferans’ın Tokat kırsalına açılması durumunda adını duyurmak için yasadışı eylemlere yönelebileceÄŸini deÄŸerlendirmeye aldı. 

'KOOPERATÄ°FLEÅžME'

Ä°stihbarat birimlerinin raporlarına giren bir baÅŸka ilginç saptama ise, PKK sempatizanlarının süreçte yapacakları giriÅŸimler. Buna göre, PKK sempatizanları, örgüte finans saÄŸlamak amacıyla önümüzdeki dönemde büyük kentler baÅŸta olmak üzere ülke genelinde market ve alışveriÅŸ merkezleri açmayı planlıyor. Böylelikle, PKK’nın öz yönetimi inÅŸa aÅŸamalarından ‘kooperatifleÅŸme’ kapsamında kâr amacı gütmeyen ‘Medya Tüketim’ adı altında iÅŸyerlerinin açılacağı, örgüt yandaÅŸlarının bu iÅŸyerlerinden alışveriÅŸ yapmalarının saÄŸlanacağı bilgileri, istihbarat raporlarında yer aldı. 

ZORLU BİR SÜREÇ

Ayrıca, PKK’nın önümüzdeki süreçte, farklı sol orijinli örgüt ve gruplarla güç birliÄŸine gitmeye çalıştığı raporlara yansıyan baÅŸka bir geliÅŸme. Bu güç birliÄŸi ekseninde, yine önümüzdeki dönemde büyük kentler baÅŸta olmak üzere bombalı araç, fedai eylemleri, canlı bomba eylemlerinin planlandığı tespitleri yapıldı. 

Yazının giriÅŸinde de belirttiÄŸimiz gibi Türkiye oldukça zorlu bir süreçten geçiyor. Bir taraftanDiyarbakır ve ÅžÄ±rnak’ta devam eden terörle mücadele operasyonları, diÄŸer yandan büyük kentlerdeki kamu güvenliÄŸinin saÄŸlanması, terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çabalar. Bu sorunlar çözüldüğünde Türkiye rahat bir nefes alacak.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.