Sosyal Medya

Güncel

Yeni akiller yeni kritik görevler

Kanaat önderleri, STK temsilcileri, aşiret reisleri, din adamları ve eski siyasetçiler, bölgedeki meseleler için kafa yoracak.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun Mardin’de açıkladığı “Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı için devletin bütün birimleri seferberlik baÅŸlattı. Bu kapsamda atılacak adımlardan biri de Ä°stiÅŸare Meclisleri. Yeni dönemde Ä°mralı ve HDP gibi aktörler yerine doÄŸrudan halkın temsilcileri muhatap alınacak. 81 ÅŸehre yayılması öngörülen Ä°stiÅŸare Meclisleri’ne katılacak isimler, illerin özelliklerine göre deÄŸiÅŸecek. İçerisinde; kanaat önderleri, STK temsilcileri, aÅŸiret reisleri, din adamları, eski siyasetçiler, oda baÅŸkanları, baro ve sendika yöneticileri yer alacak. “Terörle arasına mesafe koyma ve suça bulaÅŸmamış olma” kriteri en önemli hassasiyetlerden biri. OluÅŸturulacak yapı, adı üstünde istiÅŸare amaçlı. 

HER PROBLEM MASADA

Ortaya çıkacak görüşler, süzgeçten geçecek; gerektiÄŸinde düzenlemelere ve uygulamalara yansıtılacak. BaÅŸbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ile İçiÅŸleri Bakanlığı’na baÄŸlanan Kamu Düzeni ve GüvenliÄŸi Koordinatörlüğü, süreçte sekreterya görevini üstlenecek. Sadece terör deÄŸil diÄŸer problemler de masaya yatırılacak. Böylece halkın yönetime daha fazla katılımı saÄŸlanırken yerel meselelerle ilgili ortaklaÅŸa çözümler bulunacak. Yerelde halledilemeyen meseleler, önce vali ve kaymakamlara ardından gerekirse Meclis’e kadar gidecek. 

Kaynak : Türkiye Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.