Sosyal Medya

Coğrafyamız

Lübnanlı lider Avn'dan Hizbullah'a Suriye teşekkürü

Lübnan Cumhurbaşkanı adaylarından Avn, Hizbullah'ın Suriye'deki varlığının ülkenin güvenliğini sağladığını öne sürdü



Lübnan'da cumhurbaşkanı adayı Mişel Avn, Hizbullah'ın Suriye'deki askeri müdahalesinin Lübnan'ın güvenliğini sağladığını belirterek, Hizbullah'a teşekkür etti.

Lübnan'daki siyasi bloklardan 8 Mart bloÄŸunun cumhurbaÅŸkanı adayı ve Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri MiÅŸel Avn yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın Suriye'deki müdahalesiyle Lübnan'ın sınırlarını koruduÄŸunu söyledi.

Avn Suriye'de 300 binden fazla sivilin ölümünde ve milyonlarca kiÅŸinin yerinden edilmesinde rejim güçleri ile aynı safta bulunan Hizbullah için "Ordumuz, sınırları korumak için yeterli donanıma ve sayıya sahip deÄŸil. Hizbullah bu görevi iyi niyetli bir ÅŸekilde yapıyor Ã§Ã¼nkü tehlike altındayız" diye konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı adayı Avn, Lübnan topraklarında savaÅŸ halinin yaÅŸandığını belirterek, Lübnan'ın sınırlarını korumak için Hizbullah'a ihtiyacı var" dedi.

Lübnan'daki 8 Mart siyasi bloÄŸunda Suriye'nin Madaya beldesini rejimle beraber abluka altında tutarak belde halkını temel gıda maddelerinden yoksun bırakan Hizbullah, Emel Hareketi, Hristiyan Maruni Ulusal Ã–zgürlük Hareketi, Suriye Sosyalist Milliyetçi Partisi ve Ermeni TaÅŸnak Partileri bulunuyor.

8 Mart bloğunun cumhurbaşkanı adayı Ulusal Özgürlük Hareketi lideri General Mişel Avn Lübnan'ın 1975 ve 1990 tarihleri arasındaki kanlı iç savaşında Lübnan ordusunda komutandı. General Mişel Avn (80) ilerleyen yaşına rağmen adaylığını devam ettiriyor.

Lübnan'da mayıs 2014'te görev süresi dolan MiÅŸel Süleyman'ın yerine siyasi anlaÅŸmazlıklar ve bölgesel geliÅŸmeler nedeniyle 21 aydır yeni cumhurbaÅŸkanı seçilemiyor. Geçen haftalarda, 34'üncü oturumda toplantı yeter sayısı sebebiyle gerçekleÅŸtirilemeyen cumhurbaÅŸkanı seçimlerinin bir sonraki oturumunun 8 Åžubat'ta yapılacağı açıklanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.