Sosyal Medya

Güncel

Ukrayna'dan Kırım'ı almak için Türkiye'ye çağrı

Ukrayna Dışişleri Bakanı, Kırım'ı geri almak için Türkiye ile işbirliği yapılmasını istedi



Ukrayna DışiÅŸleri Bakanı Pavlo Klimkin, Kırım’ın Ukrayna’ya iadesi müzakerelerine Türkiye’nin de dahil edilmesi gerektiÄŸini söyledi.

Meclis özel komitesinde bir konuÅŸma yapan Klimkin’a göre, Kırım’ın Ukrayna’ya iadesi için oluÅŸturulan 'Cenevre artı' grubuna Türkiye de katılmalıdır.

Regnum ajansının haberine göre, Ukraynalı bakan Kırımın iadesi müzakerelerine ABD, Avrupa Birliği, Rusya ve Ukrayna temsilcilerinin yanı sıra başka temsilciliklerin, özellikle Avrupa Konseyinin katılmasını istedi.

Bakan Klimkin, "Avrupa Konseyi Genel Sekreteri'nin Özel Temsilcisi Kırım'a geldi. Pazartesi günü onunla Kırım'da durumu sürekli izleme konusunu görüşeceğim. Dolayısıyla Avrupa Konseyi temsilcileri bu formatta 'olmalıdır' dedi.

Daha önce, Ukrayna devlet Başkanı Petro Poroşenko, Kiev kontrolü altındaki Kırım'ın iadesi konusunu görüşmek için bir uluslararası bir platform oluşturulmasını teklif etmişti.

Avrupa Parlamentosu özel bir karar alarak, Ukrayna ve Rusya temsilcilerini ABD ve Avrupa Birliği'nın katılımıyla 'Cenevre artı' platformunda buluşmaya davet etmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.