Sosyal Medya

Dünya

Romanya'da bir İslam Aşığı

10 yıl önce İslâm’ı benimseyip iman ettiğini anlatan Romanyalı Abdullah Daniel Cıniparu, yaşadığı köye küçük bir cami yaptırdı. “Cami bir toplumun kalbidir” diyen Cıniparu, şimdi de 20 yataklı bir İslâm merkezi ile mezarlık yapmayı planlıyor



Romanya’nın Neamt kentine baÄŸlı Bıra köyünde yaÅŸayan Abdullah Daniel Cıniparu, Hristiyanlığın Ortodoks, Katolik ve Neo-Protestan Ä°ncillerini araÅŸtırdıktan sonra 10 yıl önce Ä°slam dinini seçti. Ä°slam’la nasıl tanıştığını anlatan Cıniparu (50), “Kur’an-ı Kerim benim için özel bir kitap oldu. Onu yaklaşık 4 defa okumuÅŸtum ki; bir Cuma gecesi, 40 yaşımı doldurduktan sonra gerçeÄŸi kabullenip iman ettim” diye konuÅŸtu.

‘CAMÄ° TOPLUMUN KALBÄ°DÄ°R’

Birkaç sene Kur’an’ı okuduÄŸunu, Ä°slam’ı anlamaya çalıştığını, Hadis-i Åžerifleri incelediÄŸini ve Hazreti Peygamber’in Medine’ye ulaÅŸtığında bir cami inÅŸa etmesinin mükemmel örneÄŸini bulduÄŸunu söyleyen Abdullah Cıniparu, “Anladım ki cami bir toplumun kalbidir” diyerek, yaÅŸadığı köye küçük bir cami inÅŸa ettirdiÄŸini anlattı. Cıniparu, caminin yanına 20 yataklı ve etüt odalı bir Ä°slam merkezi ile mezarlık inÅŸa etmeyi planladıklarını da kaydetti.

 EŞİNÄ°N MÃœSLÃœMAN OLUÅžUNU UNUTAMIYOR   

EvliliÄŸi ve oÄŸullarının doÄŸumlarının yanısıra unutulmaz olan o anın kalbindenhiç silinmeyeceÄŸini vurgulayan Abdullah Cıniparu, “Beni her defa mutlu eden bir an, eÅŸimin bana gelip Müslüman olmak istediÄŸini, bir olan Allah’a kulluk etmek istediÄŸini söylediÄŸi andı” dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.