Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş ve 4 HDP'li hakkında fezleke

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve 4 HDP'li hakkında 'silahlı terör örgütü üyeliği'nden fezleke hazırlandığı bildirildi...



Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile 3 milletvekili hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı'na gönderdiği belirtildi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, 26 Aralık 2015'teki Demokratik Toplum Kongresi (DTK) OlaÄŸanüstü Genel Kurulu'nda ‘öz yönetim' ilanına iliÅŸkin yaptıkları konuÅŸma nedeniyle Selahattin DemirtaÅŸ, Figen YüksekdaÄŸ, Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve ErtuÄŸrul Kürkçü hakkında baÅŸlattığı soruÅŸturmayı tamamladı.

BaÅŸsavcılık, soruÅŸturma kapsamında, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla DemirtaÅŸ, YüksekdaÄŸ, Irmak, Önder ve Kürkçü hakkında fezleke hazırladı. 

Fezlekede "Şüphelilerin, üzerlerine atılı suçların yasal unsurlarının oluştuğu gerekçesiyle Anayasa'nın 83. maddesine istinaden, 'dokunulmazlıklarının kaldırılması' talebinde" bulunuldu.

Fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.