Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: Katliamın sorumlusu Rusya ve Esed'tir

Başbakan Davutoğu, Londra'da Suriye'ye destek konferansında konuştu.



BaÅŸbakan DavutoÄŸu, Londra'da Suriyedestek konferansında konuÅŸtu. DavutoÄŸluSuriye meselesinde dünyanın iki yüzlü olduÄŸunu vurgularken "Biz böyle lüks ortamlarda toplantılar gerçekleÅŸtirirken Suriyeli kardeÅŸlerimiz açlıkla baÅŸ baÅŸa bırakılıyor. Bunun da müsebbibi Rusya ve Esed rejimidir." dedi.

Ä°ÅŸte DavutoÄŸlu'nun açıklamalarından satırbaÅŸları: 

Dün hastanede yüzü yanan Suriyeli çocukları ziyaret ettim. Bizim için DAÄ°Åž ve Esed rejimi arasında bir fark yoktur. 

Halep Rus hava kuvvetleri tarafından bombalanıyor. Åžu an 10 binden fazla Suriyeli vatandaÅŸ Türkiye sınırında. Rusya bombalamaya devam ediyor. 

Rusya sürekli sivilleri vuruyor. Böyle devam ettiÄŸi sürece bu konuÅŸmaları yapmaya ne gerek var? 

Biz böyle lüks ortamlarda toplantılar gerçekleÅŸtirirken Suriyeli kardeÅŸlerimiz açlıkla baÅŸ baÅŸa bırakılıyor. Bunun da müsebbibi Rusya ve Esed rejimidir. 

BM özel temsilcisiyle görüştüğüm zaman bunları söyledim. Madaya'da iÅŸgal ortadan kalkmadı. Madaya'da halkı açlıkla baÅŸ baÅŸa bıraktılar. 

Ne olursa olsun Türkiye Suriye'ye yardım edecektir. Önümüzdeki günlerde dünyanın da insanlığa karşı iÅŸlenen suçların karşısında olması gerekir. 

Soru ve Cevap

- Türkiye'de iÅŸsizlik yüzde 10. 2.5 milyon Suriyeli'ye iÅŸ imkanı açılabilir mi? 

Biz Suriyelilere iş imkanı açacağız. Bu bizim insani görevimiz. Bunlar burada savaş yüzünden kalıyorlar. Biz doğru tarafı seçtik. Yarın öbür gün tarih hepimizi yargılayacak.

- Yeni gelecek 10 bin mülteci hakkında neler söyleyeceksiniz?

Rusya'nın saldırıları sonucunda Yamada kampından 10 bin kiÅŸi geldi. Ä°dlib'te de öyle. Åžu an Halep'e de büyük bir saldırı var. 

Rejim karşıtı muhaliflerin güvenli bir ÅŸekilde yaÅŸadığı ÅŸehirdi. Burası can damarıydı. Her türlü insani yardım yapılan yerdi. Bir koridordu. 

Åžu an 30 bin kiÅŸi Türkiye'ye yürüyor. Ankara'da yaralananları ziyaret ettim. Hepsi sivil kadın ve çocuk. 

Biz kapalı kapılar ardında tüm liderler Türkiye'ye hak veriyor. Sadece Suriye meselesinde değil diğer tüm konularda.

- Lübnan'da 2 yıldır cumhurbaÅŸkanı yok. 

Lübnan OrtadoÄŸu'nun aynasıdır. Lübnan halkına ve liderlerine yardıma hazırız. 2008'de yaÅŸanan krizde Türkiye çok aktifti. O zamanlar BaÅŸbakan baÅŸdanışmanı olarak. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.