Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: 70 bin kişi Türkiye'ye geliyor

Başbakan Davutoğlu İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Suriye'ye yardım toplantısında konuştu. Davutoğlu toplantıdaki konuşmasında, 'Sınırımızda 10 bin kişi bekliyor. Halep bombalandı şu an 70 bin kişi Türkiye'ye geliyor' ifadelerini kullandı.



Başbakan Davutoğlu, İngiltere'ye gelirken Sabah uçakta kendisine sunulan raporda Türkiye'nin Suriyesınırında 70 bin Halep'linin Türkiye'ye doğru harekete geçtiğini, 10 bin Halepli'nin ise sınırda beklediğini yazdığını söyledi.
 
DavutoÄŸlu, "Åžu anda yüreÄŸimden konuÅŸuyorum. Sabah 05.00'da Türkiye'den hareket ettik. Uçakta kapsamlı bir rapor elime verildi. Okudum. Ä°ÅŸte bu yüzden önümdeki metni okumuyorum. Åžu an ben sizin kalplerinize hitap ediyorum. Sınırımızda 10 bin yeni sığınmacı Kilis'te bekliyor. Bunun nedeni Halep'e yapılan saldırılar. Åžu an benim kalbim ülkemin sınırında. Bu yeni sığınmacıları nasıl ve nereye yerleÅŸtirmeliyiz bunu düşünüyorum. Halep bombalandı ÅŸu an 60-70 bin kiÅŸi Türkiye'ye doÄŸru geliyor.  SavaÅŸ suçlarına karşı omuz omuza olmalıyız. Esad ve DAÄ°Åž'in savaÅŸ suçları ne zaman durdurulacak. Biz kapımıza gelen herkese yardım edeceÄŸiz. Onlara kimliÄŸini sormuyoruz. Türk, Kürt, Alevi, Sunni, Hristiyan hiç fark etmez" diye konuÅŸtu.
 
Ben ülkemle gurur duyuyorum. Ülkemizde mülteci karşıtı hiçbir şey olmamıştır. Biz Suriyeli mültecilere kapılarımızı, evlerimizi, üniversitelerimizi açtık. 5 yıllık sürede ülkemde sığınmacı karşıtı bir protesto olmadı.
 
Mülteciler için toplam 20 milyar dolar harcadık. Onlar bizim vatandaşımız değil ama onlar bizim kardeşimiz, ecdadımızın torunları. Suriyelilerin Türkiye'de çalışma hakkı var. Biz Suriyelileri asla yalnız bırakmayacağız. Hiçbir Suriyeli, yemeksiz, güvensiz kalmayacaktır. Türkiye, Suriye halkıyla olacak garanti ediyorum.
 
Suriye'de yardımları engelleyen herkes insanlık suçu iÅŸlemektedir. Madaya'da insanlar açlıkla karşı karşıyalar ve ot yiyorlar. Rejimin yanında yer alan güçler bombalıyor. Birbirimize karşı dürüst olalım kaçan herkes Esed rejiminin katliamlarından terör örgütü DAEÅž'ten kaçıyor. SavaÅŸ suçu iÅŸleyenlere karşı hepimiz birlikte hareket etmek zorundayız. 
 
Şuanda yüreğimden konuşuyorum. Sabah 05.00'da Türkiye'den hareket ettik. Uçakta kapsamlı bir rapor elime verildi. Okudum. Türkiye sınırında binlerce Halepli bekliyor. Türkiye'ye sığındılar. 10 bin Suriyeli mülteci Rusya'nın Halep'teki saldırıları sebebiyle sınırdalar. Biz kapımıza gelen herkese yardım edeceğiz. Onlara kimliğini sormuyoruz. Türk, Kürt, Alevi, Sunni, Hristiyan hiç fark etmez.
 
SavaÅŸ suçları ne zaman sona erecek? Bu toplantı insanlık adına yapılan bir toplantı verimli olacağı temennisi içindeyim. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.