Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'ye 7 bin Türkmen geldi

Bir yandan Esed rejiminin Halep'in kuzeyinde ilerlemesi, diğer yandan IŞİD ile süren çatışmalar nedeniyle binlerce Suriyeli, köylerini boşaltmak zorunda kalarak Türkiye sınırına akın ediyor.



Halep'in kuzeyinde bulunan İgde, Havar, Delha sınır köylerinde binlerce mültecinin güvenli bir alana nakledilmek amacıyla bekleyişi sürüyor. Rejimin Halep'in kuzeyine ilerlemesi halinde daha büyük çapta bir göç dalgası bekleniyor. Öte yandan Rusya ve Esed'in Bayır Bucak'taki saldırıları sonrası Türkiye sınırına akın devam ediyor. Bombalardan kaçıp Yayladağı sınırına gelen Türkmen ve Arap kökenli aileler, 5 gündür araçlarla Türkiye'ye getiriliyor. Bu şekilde alınanların sayısı son 5 günde 7 bin kişiye ulaştı. Bunlardan yaklaşık 900 kişi Güveççi Kampı'na, 1500 kişi de Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gönderildi.
 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 



Güveççi Kampı'nda çadır kurma çalışmaları ise hızla devam ediyor. Bu arada son 5 günde Türkiye'ye giriş yapan 7 bin sığınmacı arasında çocukların sayısının 2 bin 334 olduğu öğrenildi. Saldırılardan uzakta Türkiye'de güvenli bir yaşama kavuşan 2 bin 334 küçük misafirin tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Gelenler arasında hasta durumda bulunan 57 kişiye de gerekli müdahaleler yapıldı. Türkmen Dağı'ndan gelenlerin Yayladağı'nda sınırın sıfır noktasındaki Pulluyazı'dan kabulü sürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.