Sosyal Medya

Güncel

Yine 'Silahlarını toprağa gömmeleri şart' değerlendirmesi

AK Parti'li Çalık, "Silahların susabilmesi, operasyonların durabilmesi için PKK'nın silahları gömmesi şart" değerlendirmesinde bulundu.



AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Ãœyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Ã‡alık, yaptığı yazılı açıklamada, beraberindeki partili yöneticilerle Önce Vatan YardımlaÅŸma ve Dayanışma DerneÄŸi BaÅŸkanı Muharrem Kıbrıs'ı ziyaret ederek, burada ÅŸehit aileleri ve gazilerle bir araya geldiÄŸini belirtti.

Ateşin sadece düştüğü yeri değil, herkesi yaktığını vurgulayan Çalık, şehit yakınlarını, aileleri ve gazileri sürekli ziyaret ettiklerini, onların başlarının tacı olduklarını kaydetti.

Çalık, "Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanındayız. Hem cumhurbaşkanım, hem de başbakanım şehit ailelerinin bizlere şehitlerin birer emaneti olduğunu çok net biliyor. Bizler o emanetleri başımızın üzerinde taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, terör operasyonlarına dikkati çeken Çalık, şöyle devam etti:

"Silahların susabilmesi, operasyonların durabilmesi için PKK baÅŸta olmak üzere tüm terör örgütlerinin silahlarını topraÄŸa gömmesi gerek ve ÅŸart. Silahlar topağın altına girmediÄŸi sürece ve ortalıktaki terör örgütleri tamamen bitirilmediÄŸi sürece bu operasyonların bitmeyeceÄŸini herkesin bilmesi gerekir. Bu mücadelenin, bu operasyonların devam edeceÄŸini herkes bilmeli. Kadınlara, çocuklara, silah sıkanların, okulları yakanların, ambulanslara kurÅŸun sıkanların, hastaneleri bombalayanların silahlarını susturup topraÄŸa gömene kadar bu operasyonlar devam edecektir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.