Sosyal Medya

Coğrafyamız

Saddam'ın sarayları satılabilir

Irak hükümeti, petrol fiyatlarındaki düşüş ve savaşın yol açtığı ekonomik krize çözüm için Saddam'ın saraylarını satışa çıkarabilir.



Irak Meclisi Maliye Komitesi üyelerinden Mesut Haydar, komite tarafından devlete ait mülkler ve Saddam'ın saraylarının satılması teklifinin hükümete sunulduÄŸunu dile getirerek, "Hükümet henüz bu konudaki cesur kararı vermiÅŸ deÄŸil çünkü bu mülklerin bir kısmına siyasi kiÅŸilerce el konulmuÅŸ durumda. Bu mülk ve sarayların satılmasının bütçeye ciddi katkısı olur ve açığı kapatabilir" dedi.

Bir diÄŸer üye Necibe Necip de Irak'taki ekonomik krizi "boÄŸucu" ÅŸeklinde niteleyerek,"Devletin elindeki seçeneklerden birisi, devlete ait mülklerin satışa sunulması. Ekonomik ve güvenlik açıdan krizde bulunan ülkelerin bu tür yollara baÅŸvurması doÄŸaldır" diye konuÅŸtu.

Saddam'ın sarayları satılabilir

"NAKÄ°T PARA SAÄžLAR"

Irak devletinin sahip olduğu çok sayıdaki mülk ve saraylardan ciddi gelir elde edebileceğini belirten Necib, "DAEŞ'e karşı sürdürülen savaş ekonomik krizi daha da derinleştirdi" diyerek, mülklerin satışının ekonomik krize uzun vadeli çözüm getirmeyeceğini ancak devlete nakit para kazandıracağını söyledi.

Saddam'ın sarayları satılabilir

IRAK'IN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK EKONOMİK KRİZ

Iraklı ekonomist Ali et-Temimi'ye göre ise Irak'ta derinleşen ve vatandaşların yaşamını tehdit eder hale gelen ekonomik krize karşı çözüm, uzun vadeli ve gerçekçi stratejiler geliştirmekten geçiyor. Temimi, Irak tarihinde eşine az rastlanan bu krize karşı hükümeti geçici çözüm üretmekle eleştirerek, devlete ait mülklerin satılmasının mümkün olduğunu belirtti.

Saddam'ın sarayları satılabilir

"SADDAM'IN 1000 SARAYI VAR"

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in 200'ü baÅŸkent BaÄŸdat'ta olmak üzere ülkenin birçok kentinde yaptırdığı bine yakın sarayı olduÄŸunu belirten Temimi, BaÄŸdat'taki sarayların bir kısmının korunaklı ve hükümetin kontrolündeki YeÅŸil Bölge'nin içerisinde bulunduÄŸunu aktardı.

Saddam'ın sarayları satılabilir

"SADDAM'I ARAR OLDUK"

BaÄŸdat'ın merkezindeki Karrada bölgesinde beyaz eÅŸya ithalatı yapan Ebu Ammar da"Ekonomik kriz ve DAEÅž ile savaÅŸ, piyasadaki hareketliliÄŸi durdurdu. 2 yıl önce olduÄŸu gibi satış yapamıyoruz ve elimizde nakit para yok. BaÄŸdat'ta hırsızlık ve kapkaç vakaları arttı. Bu krize çözüm Saddam'ın saraylarından ziyade DAEÅž'i ülkeden tamamen çıkarmaktan geçiyor. Öyle bir duruma getirildik ki Saddam dönemini arar olduk" ÅŸeklinde konuÅŸtu. Irak Maliye Bakanı HoÅŸyar Zabari de 2016 yılının ekonomik açıdan zor olacağını ve nisan ayında memurların maaÅŸlarını ödeme sıkıntısı yaÅŸanabileceÄŸi uyarısında bulunmuÅŸtu.

Saddam'ın sarayları satılabilir

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.