Sosyal Medya

Güncel

Bilirkişi Soma'daki maden ocağına inecek

Soma'da faciadan 20 ay sonra 301 madencinin öldüğü madende bilirkişi heyeti tarafından inceleme yapılacak



CHP Grup BaÅŸkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma faciası davasında bilirkiÅŸi raporu hazırlayan heyetin Cuma günü keÅŸif için olayın yaÅŸandığı maden ocağına ineceÄŸini belirterek, "Bu karar doÄŸru bir karar ama tam bir buçuk yıl gecikmiÅŸ bir karar"  deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma'da 301 kiÅŸinin öldüğü madende bilirkiÅŸi heyetinin 5 Åžubat'ta keÅŸif yapacağını belirterek, bilirkiÅŸi heyetinin olayın yaÅŸandığı yerde keÅŸif yapılması yönündeki kararının doÄŸru ancak geç alındığını, heyete tarafların avukatlarının da eÅŸlik edeceÄŸini ifade etti.

Facianın yaşandığı maden ocağının inceleneceğine dikkati çeken Özel, şunları söyledi:

"Bu karar doÄŸru bir karar ama tam bir buçuk yıl gecikmiÅŸ bir karar. Åžu an da orada keÅŸif yapılacak. Bir buçuk yıl önce bilirkiÅŸilerin yazdığı ÅŸeyler var, onlar tartışılacak. Bir buçuk yıldır olay yeri SomaAÅž’nin elinde. Åžimdi Soma AÅž diyor ki 'orası dediÄŸiniz gibi deÄŸil baÅŸka türlü, isterseniz gidip bakalım' diyorlar. Bir buçuk yıl boyunca film seti hazırlandı. Bir buçuk yıl boyunca katil zanlısı cinayeti iÅŸlediÄŸi mekanda oturdu, hazırlık yaptı, ÅŸimdi orada delil arayacağız. Öyle bir noktadayız ki 'geçti Soma’nın pazarı sür eÅŸeÄŸi Eynez’e' noktasındayız. Bundan sonra artık orada kim ne alıp gidip bulursa, ne bulanan kanıtın bir inandırıcılığı olabilir ne de daha önce toplanmış olan bir delilin inandırıcılığı tartışmaya açıldığında bu konuda kimsenin söyleyeceÄŸi sözü olabilir.”

Özgür Özel, iki yıldır bir ÅŸey yapılmadığını ileri sürerek, "O günden bu güne orada bir ÅŸey yapılmıyor. Zaten yapılacak durum da yok. Patlamaya hazır bir bomba gibi devam ediyor orası. Ama bir buçuk yıl boyunca orada ne olduysa oldu. Ama emin olun davayı da Soma AÅž’nin aleyhine görülebilecek hiçbir ÅŸey artık orada kalmadı. Lehine neler hazırladılar, onları hep beraber cuma günü göreceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

Hayatını kaybeden madencilerin yakınlarının açtığı tazminat davasında ÅŸirket avukatlarının reddi hakim talebinde bulunmasını da deÄŸerlendiren Özel, "Reddi hakim için verilen dilekçenin amacı, sadece ve sadece topu taca atma, zaman geçirme, bu durumda da baÅŸka çareler bulmak suretiyle malları, parayı kaçırma ve ‘bu para bu ailelere, yetim çocuklara verilmesin, bu acılı eÅŸlere verilmesin’, tek maksat tek gaye budur" ifadesini kullandı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.