Sosyal Medya

Güncel

MHP'li muhalifler kayyum için dava açıyor

MHP'de olağanüstü kurultay için topladıkları 543 imzayı Genel Merkezie teslim eden muhalif kanat, herhangi bir cevap alamadığı için cuma günü mahkemeye gidiyor



MHP’de olaÄŸanüstü kurultay isteyen muhalifler cuma günü bu taleple dava açıyor.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre Meral AkÅŸener, Koray Aydın ve Sinan OÄŸan’ın avukatlarının bu hafta içinde yeniden bir araya gelecekleri, imzaların teslim edildiÄŸi gibi yine bir cuma günü Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açacakları bildirildi.

10 sayfayı aÅŸan dava dilekçesinin “açıklama” bölümünde bugüne kadar yaÅŸanan süreç anlatılıyor. 543 delegenin noter onaylı olaÄŸanüstü kongre talebinde bulunulduÄŸu, bunun için 30 günlük süre tanındığı, tüzükteki gerekli olan 5’te 1 (248 delege) oranının fazlasıyla aşıldığı dile getirilen dilekçede, Genel Merkez kanadından bu yasal talebe herhangi bir cevap verilmediÄŸi gibi Genel BaÅŸkan Devlet Bahçeli baÅŸta olmak üzere parti yöneticilerinin olaÄŸanüstü kurultayı toplamayacaklarına iliÅŸkin açıklamalarına yer veriliyor.

"KAYYUM OLUÅžTURULSUN"

Dilekçede geçmiş dönemlerdeki yerel mahkeme, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi emsal kararlarına da atıfta bulunuluyor.

Dilekçenin, “talep” bölümünde ise Siyasi Partiler Yasası ve MHP tüzüğü ile atıfta bulunulan Medeni Kanun ile Dernekler Kanunu’ndaki ilgili hükümlere deÄŸinilen dilekçede, olaÄŸanüstü kongre talebinin yerine getirmek üzere bir “çaÄŸrı heyeti”(kayyum) oluÅŸturulması isteniyor. Üç kiÅŸilik çaÄŸrı heyetinde hangi üç ismin yer alacağı cuma günü verilecek dilekçe de zikredilecek.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.