Sosyal Medya

Dünya

Uygur Türküne insanlık dışı işkence

Komünist Çin yönetiminin Müslüman Uygur Türklerine karşı insanlık dışı işkenceleri sürüyor. Bir Uygur Türkü hapishanede Mandarin Çincesi konuşmadığı için gardiyanlar tarafından dövüldüğü ve dişlerinin söküldüğü iddia edildi.



Özgür Asya Radyosunun (RFA) haberine göre bir Uygur Türkü hapishanedeMandarin Çincesi konuÅŸmadığı iddiasıyla iÅŸkence edildi. Uygur Türkü geçtiÄŸimiz günlerde gardiyanlar tarafından dövüldü ve diÅŸleri söküldü.

Radyonun haberine göre Gojimemet Abdulcabbar (52) Mayıs 2010’da Çin merkez hükümetini ve bazı diplomatları ÅŸikayet etmek için Pekin’e gidip dilekçe vermek suçundan 2014 yılında 3 yıl hapse mahkum edildi. Çin yasalarına göre bu ‘yasadışı dilekçe’ olarak kabul ediliyordu. BulunduÄŸu hapishanede sözlü baskılar yerini fiziki baskılara bıraktı ve kuzey Çince lehçesi olan Mandarin’i konuÅŸmayı ve bu dilde yazılı olan belgeleri okumayı reddettiÄŸi gerekçesiyle gardiyanlar tarafından dövüldü. Ardından da üç diÅŸi iÅŸkenceyle söküldü. Özgür Asya Radyosu ayrıca Abdulcabbar’ın hiç okula gitmediÄŸi için Mandarin Çincesini pek bilmediÄŸini ve bu sebeple konuÅŸup okuyamadığını belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.