Sosyal Medya

Güncel

'Kimse sizden haraç isteyemeyecek'

Başbakan Davutoğlu güneydoğu ve Doğu Anadolu'dan iş adamları ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada PKK'nın buradaki ekonomi üzerindeki tahakkümüne izin vermeyeceklerini belirtti.



Başbakan Davutoğlu güneydoğu ve Doğu Anadolu'dan iş adamları ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada PKK'nın buradaki ekonomi üzerindeki tahakkümüne izin vermeyeceklerini belirtti. Davutoğlu'nun konuşmasından bazı bölümler şu şekilde:

"Bugün eğer birçok dost ve komşu ülkede şehirler ve mahalleler bölünmüşse, işte buradan çıkarılmış en büyük ders bu Anadolu toprakları böyle bir cepheleşmeye zemin ve mekân olmayacaktır.

Nerde hangi mayına basacağınızı bilmeksizin iÅŸ yerine gidemiyorsanız hayatın tümü krize girer. Halep’te bir iÅŸadamı olsaydınız bir gün sonrasını planlayamazdınız. Aynı ÅŸekilde ekonomik kriz zamanı Yunanistan’da olsaydınız.

Bugün bu topraklarda, çevre ülkelerdeki krizi yaşamıyorsak demokrasi, ekonomik kalkınma ve kamu düzeni sayesindedir.
BaÅŸbakan olduktan sonra da hep kamu düzeni dedim. Devlet otoritesi demedim özellikle…

Bir zihniyet deÄŸiÅŸimi yaÅŸadık ve bundan bir adım geri gitmeyeceÄŸiz. Biz 90’lı yıllara da 80’li yıllara da bu ülkeyi döndürmeyeceÄŸiz.
Ne istendiyse yerine getirildi.

Biz bunları yaptık derken kimseye lütufta bulunmuyoruz. Biz bunları borcumuz olarak yaptık. Ben bakanlar kurulu toplantısında bu Türk’tür bu Kürt’tür dersem aldığım nefes haram olsun. Nasıl ben bakanlar kurulunda bu ayrımı yapmıyorsam hiçbir ile baktığımda da bu ayrımı yapmam.

Mayıs ayında Türkiye’den çekileceÄŸiz dediler. Türkiye’de kardeÅŸliÄŸin geleceÄŸini gören birileri Gezi provakasyonunu baÅŸlattılar. Barzani ile Diyarbakır’da buluÅŸtuk 17-25 Aralık baÅŸladı. Sonra Türkiye'de silah bırakacağız diyenler daha fazla silah depolamaya baÅŸladılar.

İşadamlarının mezarlığa götürülüp işkence yapıldığını biliyoruz. Çözüm süreci için sustuk.

Bu çakallar harekete geçer de bu ülkenin yiğit evlatları susar mı ?

Bir daha kimse ÅŸuraya gelin diye sizden haraç isteyemeyecek. 80 milletvekili ile geldiÄŸiniz mecliste konuÅŸmak yerine Cizre’yi silah deposu haline getirmenin anlamı ne ?

Bir bodrumda yaralı olduğu iddiası ile bütün dünyayı ayağa kaldırdılar. O noktaya giden tüm ambulanslara keskin nişancılarla ateş açtılar."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.