Sosyal Medya

Güncel

Kurtulmuş: İnsan kaçakçılığı organize suç sayılacak

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, insan kaçakçılığının terör ve organize suç sayılması için çalışmalar yapıldığını söyledi. Kurtulmuş sınır güvenliğini arttırmak için de adımlar atıldığını belirtti.



Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenledi. Kurtulmuş burada yaptığı açıklamada insan kaçakçılığının terör ve organize suç sayılması için çalışmalar yapıldığını söyledi:

"İnsan kaçakçılığının bir terör suçu olarak görülmesi, organize suç kapsamına alınması ve bu anlamda mesela insan kaçakçılığında kullanılan malzemelerin müsadere edilebilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması ve bu suçların cezalarının hem artırılması hem de katalog suçlar haline getirilmesi gibi birtakım yasal tedbirler üzerinde durulması prensip olarak kararlaştırılmıştır."

Sınır güvenliği yasa tasarısı

KurtulmuÅŸ, Türkiye’nin sınır güvenliÄŸini saÄŸlamak için de çalışmalar yaptığını belirtti:

"Türkiye, hem yasa dışı göçle mücadele etmek hem de bu yasa dışı göçün içerisinde son derece tehlikeli bir ÅŸekilde yabancı savaşçılarla mücadele etmek mecburundadır. Onun için etkin bir ÅŸekilde sınır güvenliÄŸinin saÄŸlanması amacıyla Sınır GüvenliÄŸi Kanun tasarısı biliyorsunuz hazırlandı ve BaÅŸbakanlık'ta bekliyor. Ancak bu etkin mücadelede vakit kaybına maruz kalmamak için BaÅŸbakanlık'ta bekleyen bu yasa tasarısı, günü geldiÄŸinde parlamentoya sevk edilmek üzere ÅŸu aÅŸamada ektin sınır yönetiminin koordinasyonunun saÄŸlanması için bir Bakanlar Kurulu YönetmeliÄŸi bugün itibariyle imzalanmış ve bundan sonra da yürürlüğe girecektir.”

Hükümet Sözcüsü, Türkiye’nin Avrupa’dan Suriyeli sığınmacıların kabulü için 5 milyar euro istendiÄŸi iddiası da ÅŸu yanıtı verdi:

“Bu zengin ülkelerden biz daha zengin olduÄŸumuz için kapımızı açarak bu insanlara ev sahipliÄŸi yapmadık. Gönlümüz zengin olduÄŸu için bunu yaptık. Dolayısı ile biz Avrupa BirliÄŸi ile ya da baÅŸka bir yerle hiç bir ÅŸekilde herhangi bir ÅŸekilde mülteciler üzerinden bir pazarlık yapmayız. Bunu ÅŸimdiye kadar devam ettirdiÄŸimiz tavrın bir parçası olarak sürdürürüz."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.