Sosyal Medya

Güncel

"Selam Tevhid'de kumpas" davası ertelendi

"Selam Tevhid'de kumpas" davasında sanık avukatlarının birçoğunun reddi hakim talebinde bulunduğu duruşma, çıkan tartışmalar üzerine yarına ertelendi .



"Selam Tevhid'de kumpas" davasının ilk duruÅŸması, sanık avukatlarının reddi hakim talebinde bulundukları sırada, "esasa girilmesi" iddialarına iliÅŸkin Ã§Ä±kan tartışmalar üzerine yarına ertelendi. 

Ä°stanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde verilen aradan sonra devam eden duruÅŸmada, sanık avukatlarının talepleri alındı. 

Avukatların bir kısmı, mahkemenin öncelikle reddi hakim taleplerini deÄŸerlendirmesi gerektiÄŸini belirterek, savcılığın "duruÅŸmanın kapalı yapılması" isteminin yanı sıra, diÄŸer tüm taleplerin mahkemece daha sonra hükme baÄŸlanmasını istedi. 

Talepleri deÄŸerlendiren mahkeme heyeti de öncelikle reddi hakim taleplerinin, daha sonra ise diÄŸer taleplerin deÄŸerlendirilip karara baÄŸlanacağını bildirdi. 

Duruşmada, sanık avukatları sırayla söz alarak taleplerini dile getirdi. Firari sanık Fetullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, mahkemenin müvekkili hakkında yokluğunda tutuklanma kararı vermesi ve iddianameyi kabul etmesi nedeniyle reddi hakim talebinde bulundu. Diğer sanık avukatları da söz alarak, heyetin reddini istedi.

AVUKATLAR ARASINDA "FETÖ" TARTIŞMASI

Sanıklardan Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin avukatlarından Mehmet Sami Selçuk'un söz aldığı ve reddi hakim talebinde bulunduÄŸu sırada araya giren davanın müştekilerinden avukat Faik Işık, sanık avukatlarına taleplerini dile getirirken esasa girmeleri nedeniyle tepki gösterdi. "Ben bu çetenin müştekisiyim" diye bağıran Işık'a, tutuklu sanıklar ve avukatlarınca tepki gösterildi. "Kim çeteymiÅŸ?" diye sorulan Işık, "Bunlar FETÖ'cü" dedi. 

Mahkeme heyeti baÅŸkanı Canel Rüzgar, sanık avukatların dışarı çıkarılması talebinde bulunduÄŸu müşteki Işık'tan dışarı çıkmasını istedi. Işık da elindeki cübbeyi giyerek, "Ben avukatım" diye konuÅŸtu. DiÄŸer avukatlar da Işık'a, "Provokatörlük yapıyorsun" dedi. 

Tartışmaların uzaması ve sanık avukatları ile müşteki avukatlarının birbirlerine yönelmesi üzerine duruÅŸma salonuna çaÄŸrılan jandarma görevlileri, önlem aldı. BaÅŸkan Rüzgar'ın uyarısıyla salon boÅŸaltıldı. Bu sırada söz alan müşteki avukatlarından Cihat Gökdemir, heyete dönerek, "Sanık avukatlarının imalı sözlerini, sabahtan beri sessizce dinliyoruz. Dalga geçiyorlar, biz katlanıyoruz. Esasa girmeden sadece taleplerini iletsinler, lütfen müdahil olunuz" ifadesini kullandı. 

Tartışmalar nedeniyle duruÅŸma yarına ertelendi. Yarınki duruÅŸmada da reddi hakim taleplerinin alınmasına devam edilmesi bekleniyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.