Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'de kuşatma altında açlık

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA) Suriye'de kuştma altındaki bölgelerde yeni ölümlerin yaşandığını duyurdu. OCHA'nın açıklamasına göre rejim kuşatması altındaki Şam'a bağlı Muadimyet Şam'da 8 kişi hayatını kaybetti.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler Ä°nsani Ä°ÅŸler EÅŸgüdüm Ofisi (OCHA) Suriye'de kuÅŸtma altındaki bölgelerde yeni ölümlerin yaÅŸandığını duyurdu. OCHA'nın açıklamasına göre rejim kuÅŸatması altındaki Åžam'a baÄŸlı Muadimyet Åžam'da 8 kiÅŸi hayatını kaybetti. 

OCHA, Muadimiyet Åžam'da insani durumun giderek 'kötüleÅŸtiÄŸini' rapor ederken, 2014'teki ateÅŸkes sonrası bölgeye Kızılhaç'ın gıda ulaÅŸtırabildiÄŸini ama rejimin yeniden bölgeyi abluka altına alması nedeniyle son bir aydır ölümlerin yaÅŸandığını belirtti. 

Rapora göre, 1 Ocak'tan beri Muadimiyet ül Åžam'a saÄŸlık yardımı da ulaÅŸtırılamıyor. OCHA, ölen sekiz kiÅŸi arasında çocukların da olduÄŸunu belirtti. 

OCHA, BM ve Kızıl Haç'ın iki kez bölgeye girmek için izin istediÄŸini ama henüz bu taleplerine yanıt alamadıklarını ekledi. 

BM'ye göre, Suriye'de halihazırda 487 bin 700 kiÅŸi kuÅŸatma altında yaşıyor. BM, bu bölgelerin sadece yüzde 25'ine yardım ulaÅŸtırabildiÄŸine dikkat çekerken, geri kalan yüzde 75 için yapılan taleplerin karşılıksız kaldığını söylüyor. 

BM Güvenlik Konseyi de bu konuda karar almış ve Suriye'deki kuÅŸatma altında bulunan bölgerele yardım giriÅŸini öngören tasarıyı kabul etmiÅŸti. AncakBMGK'nın üzerine anlaÅŸabildiÄŸi tek Suriye tasarısı olan yardım kararının da bir etkisi olmadı. 

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü Aralık ayında Suriye'de 46 kiÅŸinin açlıktan öldüğünü açıkladı. 

Kaynak:AFP 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.