Sosyal Medya

Güncel

Sur'dan acı haber: 5 şehit

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlar sırasında bugün PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olan askerlerin sayısı beşe yükseldi. Aralarında polislerin de olduğu yaralı 8 güvenlik görevlisi de hastanede tedavi altına alındı.



Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş, Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerinde operasyonlar sürüyor.
 
 
Operasyonlar sırasında şehit olan askerlerin sayısı beşe yükseldi.
 
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
 
Diyarbakır’ın merkez Sur Ä°lçesi’ndeki PKK’lılara yönelik operasyon sürdürülürken, yaralı silah arkadaÅŸlarını almak isteyen güvenlik güçlerine, PKK’lı teröristler Kanas keskin niÅŸanlı tüfeÄŸiyle ateÅŸ açarak 2 askeri daha ÅŸehit etti. Böylece bugün Sur’da ÅŸehit düşen asker sayısı 5’e yükseldi.
 
Genelkurmay BaÅŸkanlığı 2 askerin daha ÅŸehit olması ile ilgili saat 14.20’de ÅŸu açıklamayı yaptı:
 
"1 Åžubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız ağır ÅŸekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiÅŸ, ancak yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen 2 silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 13.25’te ÅŸehit olmuÅŸtur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boÄŸan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz ÅŸehitlerimize Allah’tan rahmet, ÅŸehitlerimizin deÄŸerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine baÅŸsaÄŸlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil ÅŸifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 
ÅžEHÄ°TLERDEN BÄ°RÄ° TEÄžMEN
 
Bu sabah ÅŸehit olan askerlerden birinin teÄŸmen olduÄŸu öğrenilirken, ÅŸehit teÄŸmenin Åžanlıurfa'dan geçici görevle Sur'a gittiÄŸi, jandarma özel harekat tim komutanı olduÄŸu bildirildi. 
 
Sur’daki yoÄŸun çatışma nedeniyle Gazi caddesine sivillerin giriÅŸ çıkışlarına izin verilmedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.