Sosyal Medya

Güncel

Katarlılar Türkiye'de banka arıyor

Daha önce Türkiye'deki bankalarla anılan Katarlı Qatar Islamic Bank arayışlarını sürdüyor.



Qatar Islamic Bank'ın (QIB) ismi önce Türkiye Finans ardından da Bank Asya ile anılmıştı. Türkiye Finans'ı almak için büyük çaba harcayan QIB Suudi Arabistan'ın devbankalarından Commercial Bank ile giriÅŸtiÄŸi rekabeti kaybetmiÅŸti. 

Ardından bu kez Bank Asya'ya talip olan QIB bu bankanın yönetimine el konulması yüzünden niyetini sonlandıramadı. 25 Mart 2014 tahinde Bank Asya ile münhasır görüşmelere baÅŸladığını duyuran QIB, yaklaşık dört buçuk ay sonra 8 AÄŸustos’ta anlaÅŸmanın feshedildiÄŸini duyurmuÅŸtu. Bank Asya'dan o günlerde yapılan açıklamada; "Münhasırlık anlaÅŸması yurtiçi yatımcılarla ortaklık görüşmelerinde bulunabilmesi ve resmi teklif alınabilmesi için feshedildi" bilgisi verilmiÅŸti. 

Ä°ÅŸte, Türkiye'de iki banka alımı da baÅŸarısızlıkla sonlanan QIB'nin son günlerde yeniden radarını Türkiye'ye çevirdiÄŸi duyuldu. Ãœst düzey yetkililerinden alınan bilgiye göre, QIB Türkiye'ye yatırım yapmak için yeniden arayışa girdi. Yine tıpkı Türkiye Finans ve Bank Asya gibi Ä°sami bankacılık kurallarına uygun bankacılık yapan bankaların kapısını çalmaya baÅŸladı. Katılım bankacılığı çevrelerinde QIB'nin bu kez çok kararlı olduÄŸu, banka satın alamaz ise kendisinin kuracağı konuÅŸuluyor. Banka, Katar'ın yanı sıra Lübnan, Ä°ngiltere, Sudan ve Malezya'da da bankacılık yapıyor. 

Para Dergi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.