Sosyal Medya

Güncel

Türkiye uyardı Rusya 4 uçak daha gönderdi

Rusya Türkiye sınırında yaptığı son ihlâlin ardından Lazkiye'ye 4 uçak daha gönderdi.



Ankara, Su-34 tipi Rus bombardıman uçağının Türkiye hava sahasını ihlâl etmesinin ardından Moskova’dan izahat beklerken, Rusya Savunma Bakanlığı’nın olası hava düellosuna karşı Suriye’dekiLazkiye Havaüssü’ne dört modern Su-35 avcı uçağı gönderdiÄŸi ortaya çıktı. NATO standartlarına göre; “Flanker E+” olarak bilinen Su-35 çok amaçlı avcı uçağının elektronik parazit üreten donanım taşıdığı da kaydedildi.

Ä°ddia, Rus Kommersant gazetesine ait… Rusya Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan haberde, “Suriye ile Türkiye arasında havada olası sıcak çatışma ihtimaline karşı Lazkiye’deki Hmeymim Ãœssü’ne 4 adet Su-35 savaÅŸ uçağı takviyesi yapıldı. BeÅŸinci nesil savaÅŸ uçaklarına yakın 4++ sınıfına giren bu uçaklar Hazar üzerinden ve sırasıyla Ä°ran ve Irak topraklarından geçerek Suriye’deki üsse nakledildi” dendi.

UÇAK SAYISI 70'E YÜKSELDİ

30 Ocak tarihinde gerçekleÅŸtiÄŸi belirtilen nakil iÅŸleminin yine Tu-154M nakliye uçağından çekilmiÅŸ görüntüleri de yayınlanırken, haberde, “Yeni savaÅŸ uçaklarının üzerlerinde elektronik muharebe aracı, düşman uçaklarına hedef ÅŸaşırtmaya yarayan “Hibina-M” düzeneÄŸinin monte edildiÄŸi de gözleniyor” ifadesi kullanıldı. Kommersant, 4 uçak da eklenince Lazkiye’deki Rus uçak filosunun 70’e ulaÅŸtığını yazdı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.