Sosyal Medya

Güncel

FARC silahları bırakıp siyasete girecek

Kolimbiya'da hükümetle barış müzakereleri yürüten Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC), barış anlaşmasının imzalanmasıyla beraber silah bırakacaklarını kaydetti.



Timoçenko olarak bilinen FARC lideri Londono, hükümetle barış anlaşması imzalandıktan sonra anlaşmanın hayata geçirilmesini sağlamak için 'silahsız siyaset' mesajı verdi. Londono siyasi arenada geçmişte olduğu gibi sağcılar tarafından hedef alınma korkusu da yaşadıklarını anlattı.

Hükümetle Küba'nın arabuluculuÄŸunda barış müzakereleri yürüten Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) lideri Rodrigo Londono, barış anlaÅŸması imzalanır imzalanmaz silah bırakacaklarına inandığını söyleyip siyasete yeÅŸil ışık yaktı. 

Daha çok Timoçenko olarak bilinen ve nadiren basına demeç veren Londono, yerel Semana dergisine açıklamalarda bulundu. “Silahsız siyasette olacağız” diyen Londono, “AnlaÅŸmanın yerine getirilmesini güvence altına almak için mümkün olduÄŸunca çok güç toplamanın önemli olacağı siyasi bir senaryoya adım atacağız” ifadelerini kullandı.

'BAŞKANLIK SEÇİMİNDE YER ALABİLİRİZ'

“Silahlarımızı bir kenara bırakıp siyasi mücadeleye baÅŸlayacağız” diye konuÅŸan Londono, 2018'deki baÅŸkanlık seçiminde de yer alabileceklerini belirtti.

'KOLOMBÄ°YA'YA ÅžANS VERELÄ°M'

Eski Devlet BaÅŸkanı Alvaro Uribe gibi barışa ÅŸiddetle karşı çıkanlar da olmak üzere Kolombiya toplumunun tüm sektörlerinin anlaÅŸmanın uygulanmasına baÄŸlı kalması gerektiÄŸini vurgulayan Londono, ‘Kolombiya'ya bir ÅŸans verelim' çaÄŸrısı yaptı.

Öte yandan Londono barış anlaÅŸması imzalanması sonrası saÄŸcı grupların hedefinde kalabileceklerini belirtti. FARC'ın siyasi kanadı olan Vatansever Birlik'in 5 bine yakın üyesinin 1980'lerde askeri yetkililerin de yardımıyla öldürüldüğünü anımsatan Londono, “Bana sürekli ÅŸunu soruyorlar: ‘YoldaÅŸ, Vatansever Birlik'e olanların aynısı bize de mi olacak?' Bundan korkuyorlar” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.