Sosyal Medya

Güncel

Fuat Aliko: PYD Kürtleri temsil etmiyor

STAR’a konuşan Kürt lider Fuat Aliko, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin Suriye’deki Kürtler’in yüzde yirmisini bile temsil etmediğini belirterek, ‘PYD uygulamalarının Esad zulmünden aşağı kalır yanı yok’ dedi.



Cenevre’deki Suriye görüşmelerine katılan 16 kiÅŸilik muhalif heyette yer alan Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) temsilcisi Fuat Aliko, STAR’a yaptığı açıklamada, PYD terör örgütünün Kürtleri temsil etmediÄŸini ve Cenevre’de  Kürtlerin temsil edildiÄŸini söyledi. 1990 ve 1994 yılları arasında Esad meclisinde milletvekilliÄŸi yapan Aliko, 10 gün önce BirleÅŸmiÅŸ Milletler’e (BM) Suriye’deki Kürtlerin gerçek temsilcisinin kendilerini olduÄŸunu göstermek için bir  imza kampanyası baÅŸlattıklarını ve bu kapsamda 625.400 imza toplandığını açıkladı. Haseke’de yaÅŸayan yaklaşık yüz bin kiÅŸiden 84 bin, Kamışlı’da bulunan 200 bin kiÅŸiden ise 135 bin imza topladıklarını belirten Aliko, PYD’nin imzaları içinde bulunduÄŸu okulla beraber yaktığını söyledi.

SÄ°LAHIN SESÄ° FAZLA

ENKS olarak rejimin karşısında yer aldıklarını söyleyen Aliko. PYD’nin Esad rejiminin yanında saf tuttuÄŸunu söyledi. PYD’nin uluslararası kamuoyunda görünür olması ile ilgili ise “Biz meÅŸru bir mücadele yürütüyoruz ancak silahın sesi her zaman fazla çıkar. Bizim Suriye içerisinde silahlı unsurlarımız yok. 10 bin askerimiz var bunlar da Irak Kürdistan’ında DAEÅž’e karşı savaşıyor. Kürt kanı akmasın diye Suriye’ye gelemiyoruz” dedi.

ÇİFTÇİDEN HARAÇ ALIYORLAR

Aliko, 14 yaşındaki yeÄŸeninin PYD tarafından kaçırılıp “EÄŸer konuÅŸursan bir daha onu göremezsin” diye tehdit edildiÄŸini açıkladı. Son 5 yılda Erbil’de Barzani gözetiminde üç anlaÅŸma yaptıklarını ifade eden Aliko,  PYD’nin Kamışlı’ya döner dönmez anlaÅŸmaları ihlal ettiÄŸini söyledi. Aliko ayrıca PYD’nin Kürt çiftçilerden her zeytin aÄŸacı için haraç aldığını belirtti. PYD’nin topladığı haraçlar çiftçilerle de sınırlı deÄŸil.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.