Sosyal Medya

Güncel

PKK'lılar, 16 yaşındaki Hüseyin Cafer Gizli'yi katletti

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organizasyonuyla Diyarbakır’dan Mersin’e götürülen öğrencilere saldıran PKK’lı teröristler, Hüseyin Cafer Gizli isimli 16 yaşındaki çocuğu boğazını keserek katletti.



Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öğrenciler için düzenlediÄŸi ‘Kış Kampları Projesi’ kapsamında Diyarbakır ve farklı illerden Mersin’e götürülen öğrenciler içerisinde bir grup PKK’lının öğrencilere barbarca saldırması sonrası Cafer (Hüseyin) Gizli isimli öğrenci hayatımı kaybetti. Cinayetin perde arkası ise aydınlanmaya baÅŸladı.

“Neden Sur’u bırakıp geldiniz”

Diyarbakır’ın Sur ilçesi ve farklı illerden bir grup öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonuyla ‘Kış Kampları Projesi’ kapsamında Mersin’in Silifke ilçesine götürüldü. Burada, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü 23 Nisan Tesisi’ne yerleÅŸtirilen öğrencilerin içerisindeki Hakkari ve Mardinli oldukları belirtilen bir grup PKK’li, beraber konakladıkları Sur’dan gelen öğrencilere bir hafta önce “neden Sur’u bırakıp geldiniz” diye sözlü sataÅŸmada bulundu. Bunun üzerine yaÅŸanan tartışma, araya giren tesis personeli tarafından büyümeden önlendi.

Tartışmayı orada bulunan kimi öğretmenlerin provake ettiği iddia edildi

20 Ocak-07 Åžubat 2016 tarihlerinde Mersin Kapızlı 23 Nisan Gençlik Tesisi’nde düzenlenen kampın 2’inci dönemine, 12-16 yaÅŸ grubu 263 öğrenci katıldı. Edinilen bilgilere göre, 31 Ocak’ta kampın tamamlanıp öğrencilerin ayrılacağı gün, tesisin yemekhanesinde, öğlen saat 13.00 sıralarında, bir hafta önce Sur’la ilgili PKK’liler tarafından yapılan sataÅŸma tekrar yaÅŸanarak tartışma dönüştü. Tartışmayı orada bulunan kimi öğretmenlerin provake ettiÄŸi iddia edilirken, kimi öğretmenlerin de duyarlı davranarak tartışmayı yatıştırmaya çalıştıkları belirtildi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, daha sonra tesis çalışanları araya girerek Diyarbakırlı öğrencileri baÅŸka bir salona aldı. Hakkari ve Mardinli oldukları belirtilen grup ise bina dışına çıkarıldı. Ortamın yatışması beklenirken dışarıya çıkarılan PKK’li grup tekrar içeriye girerek, Diyarbakırlı öğrencilere saldırıya geçtikleri ve bu ÅŸekilde olayın büyüdüğü iddia edildi. GerçekleÅŸen saldırıda, ailesinin Hüseyin diye çağırdığı Cafer Gizli isimli 11’inci sınıf öğrencisi, kesici aletle vücudunun çeÅŸitli yerlerinden yaralandı.

M.D. isimli bir kişi katil zanlısı olarak gözaltında

Hastaneye kaldırılan Cafer Gizli, burada yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılamayarak hayatımı kaybetti. YaÅŸanan saldırıda ayrıca kimi tesis çalışanlarının da yaralandığı ve daha sonra 6 Mardinli ile 10 Hakkarili öğrenci, görgü tanığı olarak gözaltına alınıp ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Ayrıca M.D. isimli bir kiÅŸinin de katil zanlısı olarak gözaltında olduÄŸu öğrenildi.  

Adana Adli Tıp Morgu’na kaldırılan Cafer Gizli’nin cenazesi, burada yapılan otopsisinin ardından yakınları tarafından alınarak Diyarbakır’a doÄŸru yola çıkarıldı.

Cafer Gizli’nin paylaÅŸtığı fotoÄŸraflarda kimi öğrencilerin zafer iÅŸareti yaptığı görülüyor

Cafer Gizli’nin kampa giderken çektiÄŸi ve ailesine gönderdiÄŸi fotoÄŸraflarda ise dikkat çekici pozlara ulaşıldı. FotoÄŸraflarda, kimi PKK’li öğrencilerin zafer iÅŸareti yaparak poz verdikleri görülüyor.

Resmi makamlar neden bir açıklama yapmıyor

Öğlen saatlerinde iÅŸlenen cinayetin, Cafer Gizli’nin ailesine 4 saat sonra haber verilmesi ve Mersin ValiliÄŸinin, Silifke Kaymakamlığının bu cinayetle ilgili resmi bir açıklama yapmaması kamuoyunun zihninde ‘olay örtbas edilmek mi isteniyor’ sorusunu akıllara getiriyor.

Tevafuk; Yasin Börü ve Cafer Gizli aynı okulun öğrencisi

Ayrıca ortaya çıkan dikkat çekici bir bilgi ise Cafer Gizli’nin 6-7 Ekim 2014 yılında PKK’liler tarafından düzenlenen saldırılarda katledilen Yasin Börü ile aynı okulda okudukları… Cafer Gizli, Diyarbakır’ın Sur ilçesinin Mardinkapı semtindeki Alparslan Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi’nde okuduÄŸu, son süreçteki çatışmalar ve sokaÄŸa çıkma yasağı nedeniyle, Yasin Börü’nün eÄŸitim gördüğü Gaffar Okkan Anadolu Lisesi’ne nakledildiÄŸi, yakınları tarafından dile getirildi.

PKK Cafer Gizli’nin babasını da yaralamış

Öte yandan Cafer Gizli’nin babası Salih Gizli’nin de 4 Ocak 1994 tarihinde bir arkadaşının iÅŸ yerindeyken PKK tarafından düzenlenen silahlı saldırıda yaralandığı, arkadaşı Hamza Duman’ın da ÅŸehid olduÄŸu öğrenildi. Salih Gizli’nin amcası oÄŸlu Muhammed Nur Gizli’nin de yine 8 AÄŸustos 1992 tarihinde PKK tarafından silahlı saldırıda ÅŸehid edilmiÅŸti.  (Ä°LKHA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.