Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Esed güçleri Kızıldağ'a püskürtüldü'

Türkmen bölgesinde katliama hazırlanan Esed-Rus işbirliği siviller ile kendileri arasında siper olan Türkmen savaşçıları tarafından greri püskürtüldü.



Hür Haber'in haberine göre; GeçtiÄŸimiz haftaya damga vuran Esed-Putin ordusunun Yamadi'de sivil Türkmenleri sıkıştırarak katliama kalkışması bölgede vatan savunması yapan Türkmen savaşçıların operasyonları ile geri püskürtüldü. Sivil halk ile Esed güçlerinin arasında siper olarak Kadın, çocuk ve topraklarını koruyan Türkmen gruplar yürüttükleri operasyonlarla Rus ve Rejim askerlerini KızıldaÄŸ'a kadar püskürttü. Cebeli Ä°slam Grubunun Kelez bölgesinde büyük bir öncü operasyona imza attığı belirtildi.

Bölgede sadece sivilleri ve Türkmen köylerinin hakim tepelerini istemekle kalmayan rejim Suriye'ye zor ÅŸartlar altında gönderilmeye çalışılan yardımların da gidiÅŸini engellemek için elinden geleni yapıyor. Özellikle Ä°HH depolarının her gün Rus uçakları tarafından vurulduÄŸu ya da taciz edildiÄŸi belirtiliyor.

BilindiÄŸi gibi önceki gün Rus destekli Esed güçleri Türkmen Dağı bölgesindeki sivillerin bulunduÄŸu köyleri sıkıştırmış ve katliam alarmı verilmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.